Kızılcahamam Belediyesi haşerelerle mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyor

ANKARA (AA) - Kızılcahamam Belediyesi ekipleri yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele sürecinde toplum sağlığının korunması için ilçenin dört bir yanını dezenfekte ederken, haşere ve sinekle mücadelesini sürdürüyor.Ekipler özellikle...

05 Mayıs 2021 Çarşamba 14:42
Kızılcahamam Belediyesi haşerelerle mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyor

ANKARA (AA) - Kızılcahamam Belediyesi ekipleri yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele sürecinde toplum sağlığının korunması için ilçenin dört bir yanını dezenfekte ederken, haşere ve sinekle mücadelesini sürdürüyor.

Ekipler özellikle üreme alanlarına yönelik kültürel, fiziksel, biyolojik ve kimyasal ilaçlama çalışması yürütüyor. Çalışmalar dahilinde dere yatakları ve parklara öncelik veriliyor.

Sağlık Bakanlığından ruhsatlandırılmış, insan sağlığına zararsız çevre sağlığı grubu ilaçlar kullanan ekipler, vatandaşlardan gelen taleplere göre de açık alanlarda ilaçlama yapıyor. Vatandaşlar, Kızılcahamam Belediyesini arayarak ilaçlama talep edebiliyor.

İlaçlama çalışmaları ile yazın vatandaşları haşere ve sineklerden uzak tutmayı amaçladıklarını belirten Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, sinek popülasyonunun artmasını engellemek için kontrolsüz çöp atılmasının önüne geçilmesi ve aşırı sulamadan kaçınılması gerektiğini vurguladı.

Acar, “İlaçlama çalışmalarımız Kızılcahamam’ın tüm mahallelerinde yaz kış devam ediyor. Ekiplerimiz düzenli olarak ilaçlama çalışmalarını yürütüyor. Amacımız vatandaşlarımızın haşeresiz, huzurlu bir yaz geçirmesini sağlamak.” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
AnkaraKızılcahamam
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.