Kızılcahamam Belediyesinden Sıfır Atık Projesi kapsamında doğal gübre üretimi

ANKARA (AA) - Kızılcahamam Belediyesi, Sıfır Atık çalışmaları kapsamında meyve ve sebze atıklarını kompost makinesiyle dönüştürerek doğal gübre üretiyor.Belediye Başkanı Süleyman Acar, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın...

07 Nisan 2021 Çarşamba 10:12
Kızılcahamam Belediyesinden Sıfır Atık Projesi kapsamında doğal gübre üretimi

ANKARA (AA) - Kızılcahamam Belediyesi, Sıfır Atık çalışmaları kapsamında meyve ve sebze atıklarını kompost makinesiyle dönüştürerek doğal gübre üretiyor.

Belediye Başkanı Süleyman Acar, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan "Sıfır Atık Projesi"nde pilot ilçe olduklarını hatırlattı.

Acar, "Sıfır Atık Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren kompost makinemiz aylık 400 kilogram doğal gübre üretiyor. Pazarımızdan getirdiğimiz atık sebze ve meyveleri gübreye dönüştürüyoruz. Gübreleri de park ve bahçelerde kullanıyoruz." dedi.

Laboratuvar değerleri bakımından ürettikleri doğal gübrenin birinci sınıf kalitede olduğunu vurgulayan Acar, gübrelerin hem belediyenin park ve bahçelerinde kullanıldığını hem de evlerindeki sebze ve meyve atığını getiren vatandaşlara paketlenerek hediye edildiğini aktardı.

Acar, "Çevreye karşı duyarlılık sorumluluk gerektirir. Sürdürülebilir çevreye katkı sağlamak, ülke kaynaklarımızı verimli kullanmak ve gelecekte çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakmak adına üzerimize düşeni yapıyoruz." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
AnkaraKızılcahamam
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.