KKK darbe girişimi davasında müşteki beyanları alınıyor

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada müşteki beyanı alındı

29 Mart 2018 Perşembe 15:46
KKK darbe girişimi davasında müşteki beyanları alınıyor

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki (KKK) eylemlere ilişkin 150 kişinin yargılandığı davada müşteki beyanları alındı.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki duruşmada, darbeciler tarafından derdest edilen Astsubay Başçavuş Şaban Dökmeci, yaşadıklarını anlattı.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da komuta katında nöbetçi olduğunu, saat 21.00'de askeri savcı Albay Naci Akdemir ile Adli Müşavir Albay Mehmet Emin Yapar'ı koridorda gördüğünü ifade eden Dökmeci, bu sırada Personel Daire Başkanlığı katında bir hareketlilik olduğu bilgisini aldığını ifade etti.

Dökmeci, 7 No'lu kapıdan arandığını, sanık eski tuğgeneral Erhan Caha'nın da arasında olduğu bir grup askerin KKK Personel Daire Başkanı Tümgeneral Ömer Şevki Gençtürk'ü götürdüklerini söyledi.

Genel Sekreter Albay Uğur Karaca ve Binbaşı Yavuz Sezer'i tam teçhizatlı gördüğünü aktaran Dökmeci, Karaca'nın heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Yüzbaşı Dilek Köprülü ile olayları anlamaya çalıştıklarını kaydeden Dökmeci, şöyle devam etti:

"Komuta katında o an firari sanık Özel Kalem Müdürü Nuh Altınsoy vardı. Bir ara Albay Cüneyt Sürücü, Binbaşı Fikret Yağmur Yavuz'u sordu ve çıktı. Uğur Karaca bana seslendi, yanına gittim. 'Bu saatten sonra buranın komutanı Erhan Caha'dır, komuta katının amiri ise Nuh Altınsoy'dur, bu kişilerden habersiz kimse hareket etmeyecektir.' dedi. Yarbay Murat Yüksel, Başçavuş Ali Özkan Yorgun ve Göksel Salı komuta katına geldi. Naci Akdemir'in derdest edildiğini gördüm. Bu üçü, daha sonra emir astsubayı Ayhan Çoban ve Altuğ Erşan'ı da derdest etti."

Astsubay Ramazan Atsan'ın tatbikat yapıldığını söylediğini bildiren Dökmeci, bu sırada uçakların karargahın üzerinden geçmeye başladığını anlattı.

Atsan'ın telefonlara cevap vermesine izin vermediğini, ilerleyen saatlerde dört kişi ile birlikte Nuh Altınsoy'un yanına geldiğini belirten Dökmeci, "Altınsoy'un elinde koli bandı vardı, Ramazan Atsan elini silahıma attı, ellerimi bantladılar. Altınsoy'a 'Komutanım ne suçum var, neden ellerimi bağlıyorsunuz?' dedim. Zorla Genel Sekreterlik katında bir odaya götürdüler, odadaki telefonlar sökülmüştü, beni öyle bir bantladılar ki nefes bile alamıyordum." ifadelerini kullandı.

Dökmeci, daha sonra bulunduğu odaya Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak'ın yakın koruması Uzman Çavuş Yener Gürleyik'i de getirdiklerini, Hüsnü Göçmen ve Göksel Salı'nın ise başlarında beklediğini kaydetti.

İlerleyen saatlerde başka bir yere götürüldüklerini belirten Dökmeci, sanıklardan şikayetçi olduğunu sözlerine ekledi.

Duruşmaya devam ediliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.