KKK personeline ilişkin darbe girişimi davası

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 150 kişinin yargılandığı davaya, SEGBİS arızası nedeniyle ara verildi

28 Kasım 2017 Salı 12:33
KKK personeline ilişkin darbe girişimi davası

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde, Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki (KKK) eylemlere ilişkin 150 kişinin yargılandığı davaya, sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada, sanık eski kurmay Binbaşı Mesut Turan, hakim karşısına çıktı.

Olay tarihinde KKK İstihbarat Başkanlığında işlem subayı olarak görev yaptığını, FETÖ ile bağlantısının bulunmadığını iddia eden Turan, karargahtaki odasında çalıştığı sırada koridordan tatbikat yapılacağı, herkesin eğitim elbiselerini giyip toplanma alanına gelmesi için duyuru yapıldığını savundu.

Bu talimatı kimin verdiği konusunda bilgisinin bulunmadığını iddia eden Turan, eğitim elbiselerini giyerek 2 Nolu nizamiyeye gittiğini ifade etti.

Burada toplananların aralarında, "tatbikat olacak" diye konuştuklarını duyduğunu öne süren Turan, bunun üzerine daha fazla bilgi almak için kışla dışındaki aracında bıraktığı telefonunu almaya gittiğini söyledi.

Cep telefonunun şarjının bittiğini fark edince yeniden karargaha döndüğünü belirten Turan, sabah saatlerine kadar darbe girişimine katkı sağlayacak hiçbir eylemin içinde olmadığını savundu.

- SEGBİS arızalandı

Turan'ın savunma yaptığı sırada duruşma salonunun elektriği kesildi. Elektiriğin gelmesinin ardından sanık Turan savunmasına kaldığı yerden devam ederken bu sefer de duruşmaların kayıt altına alındığı, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) arızalandı.

Sistemin yeniden aktive edilmesi için teknik personelin uzun süren çalışmaları sonuç vermeyince mahkeme heyeti, duruşmaya öğleden sonra devam edilmek üzere ara verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.