KKTC Dışişleri Bakanlığı: Gazze'den tahliye edilen 27 KKTC vatandaşı bu akşam İstanbul'a ulaşacak

20 Kasım 2023 Pazartesi 19:10
KKTC Dışişleri Bakanlığı: Gazze'den tahliye edilen 27 KKTC vatandaşı bu akşam İstanbul'a ulaşacak

ANKARA (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı, Refah Sınır Kapısı'ndan Mısır'a tahliye edilen 27 KKTC vatandaşının bu akşam İstanbul'a ulaşmasının beklendiğini bildirdi.

KKTC Dışişleri Bakanlığı, Gazze'den tahliye edilen KKTC vatandaşları hakkında yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, İsrail ile Filistin arasında çatışmaların başlamasıyla Gazze'de ikamet eden ve bölgeden ayrılmak isteyen KKTC vatandaşlarının güvenli tahliyesi için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Refah Sınır Kapısı'ndan Mısır'a 18 Kasım'da tahliye edilen toplam 7 KKTC vatandaşının Kahire üzerinden dün İstanbul'a ulaştığı aktarılan açıklamada, dün Refah Sınır Kapısı'ndan Mısır'a tahliye edilen toplam 27 KKTC vatandaşının da bu akşam Kahire üzerinden İstanbul'a ulaşmasının beklendiği bildirildi.

Açıklamada, "Çatışma bölgelerinde bulunan vatandaşlarımızdan geriye kalanların, güvenli bir şekilde ve en kısa sürede bölgeden tahliye edilmesini teminen Türkiye Cumhuriyeti makamları ile koordinasyon ve işbirliğimiz devam etmektedir." ifadesine yer verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.