KMÜ'de Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) bünyesinde Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulduğu bildirildi. KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, yaptığı yazılı açıklamada, 6 Ağustos 2018 tarihli Resmî Gazete'de...

07 Ağustos 2018 Salı 16:01
KMÜ'de Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) bünyesinde Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulduğu bildirildi.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, yaptığı yazılı açıklamada, 6 Ağustos 2018 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan kararla Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurularak faaliyete geçtiğini belirtti.

Merkezde üniversitede bilgi ve iletişim teknolojilerine dayalı olarak uzaktan yapılacak ön lisans, lisans, lisans tamamlama, yüksek lisans, sürekli eğitim dahil bütün eğitim-öğretim programları ve faaliyetleri kapsamındaki program ve uygulamalarının yürütülmesinin amaçlandığını ifade eden Akgül, şunları kaydetti:

"Merkezin faaliyet alanları içerisindeyse uzaktan eğitimde internet, diğer veri iletişim ağları, radyo, televizyon, telefon ve posta gibi iletişim araçları ve basım, ses, görüntü, video, bilgisayar ve teknolojinin sunduğu diğer gereçleri kullanarak uzaktan eğitimle ilgili program ve yazılımlar geliştirmek, kurslar, seminerler, konferanslar ve dersler gibi programları belirlemek yer alıyor. Merkezimizde belirtilen faaliyet alanlarının yanı sıra uzaktan eğitim çalışmaları için ders içeriklerini ve otomasyon sistemlerinin hazırlanmasını sağlamak gibi daha pek çok faaliyet yer alıyor. Üniversite bünyesinde kurulan Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile birlikte çok daha fazla öğrenciye eğitim verebilme imkanı sağlayacağız. Üniversitemiz ailesine yeni katılacak fertlerle her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam edeceğiz. Yeni kurulan merkezimizin hayırlı olmasını diliyorum."

Anahtar Kelimeler:
üniversiteMerkezKaraman
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.