Kocasinan'da kentsel dönüşümle şehrin geleceği şekilleniyor

KAYSERİ (AA) - Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yaptıkları kentsel dönüşüm çalışmalarıyla şehrin geleceğini garantiye aldıklarını söyledi. Gazetecilerle ve meclis üyeleriyle Kadir Has Kongre Merkezi'nde bir araya gelen...

11 Şubat 2021 Perşembe 13:37
Kocasinan'da kentsel dönüşümle şehrin geleceği şekilleniyor

KAYSERİ (AA) - Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yaptıkları kentsel dönüşüm çalışmalarıyla şehrin geleceğini garantiye aldıklarını söyledi.

Gazetecilerle ve meclis üyeleriyle Kadir Has Kongre Merkezi'nde bir araya gelen Çolakbayrakdar, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı.

Yapılan hizmetlerle Kocasinan'ın çehresini değiştirdiklerini vurgulayan Çolakbayrakdar, kentsel dönüşüm kapsamında kanuni olarak belediyelerin önünü açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Projeleri yüz yüze vatandaşa anlattığını belirten Çolakbayrakdar, "Her mahallemizde olduğu gibi Yunus Emre'de de vatandaş anlaşmaları ve köhne binaların yıkımıyla bu aşamaya geldik. 6 blok tamamlamış olduğumuz mahallede sayın bakanımızın katılımıyla Türkiye'de ilk defa noter huzurunda 336 konutun dijital ortamda kura çekimiyle hak sahiplerini belirledik. Huzurlu yuvalarda hemşehrilerimizin yaşamaları için dönüşüm çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

Ahievran bölgesinde de hızlıca dönüşüm gerçekleştirdiklerini anlatan Çolakbayrakdar, Ahievran'ın Yavuzselim tarafında 72 konutu tamamladıkları ve buraya yol yaptıklarını, bölgeye bir sağlık ocağı kazandırdıklarını aktardı.

İlk anahtar teslimi yaptıkları Ziyagökalp'te inşaat çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Çolakbayrakdar, şunları kaydetti:

"2021 yılı yatırım programında yapacağımız Bağdat Caddesi ile Bekir Yıldız Bulvarı'nda yeni yol çalışmasıyla Bağdat Caddesi direkt karşıya bağlanacak. Ayrıca Dicle Caddesi'nin devamı olan Osman Kavuncu Bulvarı ile Bekir Yıldız Bulvarını birbirine bağlayan kısım tamamlanarak, yeni bir aks ile kesintisiz bir ulaşım sağlayacağız. Kocasinan'ın kurucu Başkanı sayın Ali İhsan Alçı Bey'in ismini burada yaşatacağız. Oto Hurdacılar Sitesi tarafı da dönüşümle yeni çehreye kavuşuyor. Geçtiğimiz yıl 825 konutu teslim ettik. Kentsel dönüşüm toplam yatırım maliyeti 300 milyon TL'dir. Yapmış olduğumuz kentsel dönüşüm çalışmalarıyla şehrin geleceğini garantiye alıyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.