Konut Kiralarında Fahiş Fiyatlara Çözüm: "Taban Fiyat" Uygulaması

Millet Haber Ajansı'nın sorularını yanıtlayan Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam Deprem sonrası yaşanan ev fiyatlarındaki artış ve kira artışlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

20 Şubat 2023 Pazartesi 12:55
Konut Kiralarında Fahiş Fiyatlara Çözüm: "Taban Fiyat" Uygulaması

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından depremzedeler diğer illerle beraber Ankara'ya göç etmeye başladı. Yoğun göçle sonrası başkentte konut kiraları 2 katına çıktı. Ankara Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Akçam, kira artışına çözüm olarak taban fiyat belirlenmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Deprem sonrası kira ve ev fiyatlarındaki faiş fiyat artışlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Hakan Akçam, serpest piyasa koışullarında yapılan artışlar çok rahatsız edici. bu bir fırsatçılıkttır. 6000 liralık bir konut kirası iki gün sonra 10000 liraya çıkartıldı. biz Türk milleti olarak bu değiliz. Yaraları sarmak zorundayız. bununla ilgili kanuni bir düzenleme yapılmalı. Bakanlığımız bununla ilgili bir çalışma yapıyor. Biz bakanlığa taleplerimizi ilettik. Emsal gösterilecek ilan portalları ile ilgili takibin yapılması gerekli buralardan emsal alınarak fahiş fiyat uygulanabiliyor. 

Hakan Akçam, resmi olmayan bilgilere göre 150 bin vatandaşın Ankara'ya geldiğini söyledi. Devletin, fahiş kira artışlarını taban fiyat uygulamasıyla durdurabileceğine dikkat çekti.Ayrıca Akçam, KardeşHane çalışmasıyla da birçok depremzedeye ücretsiz barınma imkanı sunduklarını aktardı.

Hakan Akçam, serbest piyasa fırsatçılığının önüne denetimlerle geçilebileceğini vurguladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.