Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, buğday hasadında çiftçilerle buluştu

KONYA (AA) - Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Çumra'da buğday hasadında çiftçilerle bir araya geldi.Belediyeden yapılan yazılı açıklamada ifadesine yer verilen...

29 Temmuz 2022 Cuma 17:36
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, buğday hasadında çiftçilerle buluştu

KONYA (AA) - Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Çumra'da buğday hasadında çiftçilerle bir araya geldi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada ifadesine yer verilen Altay, Türkiye'deki buğdayın yüzde 10'unu Konya'nın ürettiğini belirtti.

Altay, dünyadaki en önemli problemin gıda güvenliği ve gıda arzının sürekliliği olduğuna dikkati çekerek, "Konya bu manada ürettikçe inşallah Türkiye'de gıda ile ilgili herhangi bir sorun olmayacak. Tüm çiftçilerimize bol kazançlı ve bereketli bir dönem diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kentin bereketli topraklarında vatandaşların yoğun bir çalışma sonunda harman yaptığına değinen Altay, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Konya üreten bir şehir. Konya Ovası Türkiye'deki birçok gıda ürününün yetiştiği yer. Elhamdülillah bu yıl yağışların iyi olması dolayısıyla bereketli bir yıl geçiyor. Ama en önemlisi de fiyatlar çok iyi. Özellikle Ukrayna-Rusya savaşından sonra oluşan durumda Konya'nın üretiyor olması Türkiye'nin gıda güvenliği açısından çok önemli. Türkiye bir taraftan ciddi bir üretim yapıyor, bir taraftan da uluslararası manada özellikle savaşla ortaya çıkan durumda tüm dünyanın hayranlıkla izlediği bir rol üstlenerek Ukrayna'daki tahılın tüm dünyaya ulaştırılmasıyla ilgili bölgesel bir güç olarak İstanbul merkezli bir çözüm üretiyor."

Altay, bu yılki hububat fiyatları dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tüm çiftçiler adına teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Büyükşehir olarak özellikle kentimizde tarımın geliştirilmesi için ciddi çaba sarf ediyoruz. En önemli amacımız kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın gelirini artırmak. Onun için fidan, fide ve ekipman desteğinde bulunuyoruz. Sulama projeleri yapıyoruz. Bunun da neticesini alıyoruz elhamdülillah. Üreten tüm çiftçilerimize ülkemiz adına dünya adına teşekkür ediyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.