Konya Büyükşehir Belediyesi 19 yeni aracı hizmete aldı

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, belediye tarafından toplu ulaşım için alımı yapılan otobüslerin ilk partisi için basın tanıtımı düzenlendi.Altay, Konya Büyükşehir Stadyumu Otoparkı'nda gerçekleştirilen...

27 Haziran 2022 Pazartesi 12:33
Konya Büyükşehir Belediyesi 19 yeni aracı hizmete aldı

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, belediye tarafından toplu ulaşım için alımı yapılan otobüslerin ilk partisi için basın tanıtımı düzenlendi.

Altay, Konya Büyükşehir Stadyumu Otoparkı'nda gerçekleştirilen tanıtım töreninde, öz kaynaklarla alınan 11 solo, 7 körüklü ve bir çift katlı otobüsün gerekli işlemlerin ardından hizmete sunulacağını söyledi.

Kent merkezde yaklaşık 1 milyon 400 bin kişinin yaşadığını aktaran Altay, "Baktığınızda Konya'nın coğrafyasının büyüklüğü aslında işimizin ne kadar zor olduğunun da bir göstergesi. Çünkü 70 kilometreyi bulan otobüs hatlarımız var. Otobüslerimiz bir günde yaklaşık 91 bin kilometre yol yapıyor. 400 bine yakın insanı toplu taşımada 265 bin kişiyi de otobüslerimizle şehrin çeşitli noktalarına taşıyoruz." dedi.

Altay, uygun fiyata konforlu ulaşım hizmeti sunmak için yürüttükleri çalışmaların meyvesini verdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"İlk etabını gördüğünüz, yerli üretim Türkiye'nin en güzel otobüslerini şehrimize kazandırıyoruz. İnşallah araçlarımız, plaka işlemleri ve şoför eğitimleri bittikten sonra bu hafta itibariyle yollarda yolcularımıza hizmet etmeye başlayacak. Toplamda bugüne kadar 39 solo, 21 körüklü, 11 dizel, 2 tane çift katlı olmak üzere toplamda 73 otobüs için 281 milyon lira ödeme gerçekleştirdik. Bu 281 milyon liranın tamamı öz kaynakla gerçekleştirildi. Herhangi bir finansman kullanılmadı. Bugün ilk etapta üretimi tamamlanan 19 otobüsümüzü hizmete alıyoruz ama yıl sonuna kadar bu 73 otobüsümüz inşallah Konyalıların hizmetinde olacak."

- "Yıl sonuna kadar bu fiyatlarla yolcu taşımaya devam edeceğiz"

Konya modeli belediyecilik anlayışıyla vatandaşa en iyi ve en kaliteli hizmeti, en uygun fiyatla sunmaya devam edeceklerini vurgulayan Altay, şöyle devam etti:

"Öğrenci fiyatlarına 4, sivil fiyatlarına 2 yıldır herhangi bir zam yapmadık. Türkiye'nin en büyük 10 ilindeki toplu ulaşım ücretlerini sizlerle paylaşmak istiyorum. İstanbul'da toplu ulaşım 7 lira 67 kuruş, Ankara'da 6 lira 50 kuruş, İzmir'de 7 lira 64 kuruş, Bursa'da 5 lira 50 kuruş, Antalya'da 8 lira, Konya'da 2 lira 50 kuruş, Adana'da 5 lira 75 kuruş, Şanlıurfa'da 4 lira 50 kuruş, Gaziantep'te 5 lira 20 kuruş ve Kocaeli'nde 5 lira 50 kuruş. Yani baktığınızda Türkiye'nin nüfusa göre ilk 10 ilinde neredeyse illerin büyük kısmı Konya'nın iki katı ya da üç katı fiyatla yolcu taşıyor. Yıl sonuna kadar bu fiyatlarla yolcu taşımaya devam edeceğiz."

Altay, yeli üretim otobüslerin hizmete kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.