Konya İl Sağlık Müdürlüğü'nden "içme suyuna bağlı olarak hastalıkların arttığı" haberlerine ilişkin açıklama:

- "Hastanelerimizde içme suyu kaynaklı salgın durumu söz konusu değildir"

12 Ağustos 2021 Perşembe 10:47
Konya İl Sağlık Müdürlüğü'nden

KONYA (AA) - Konya İl Sağlık Müdürlüğünce, kamuoyunda "içme suyuna bağlı olarak hastalıkların arttığı" yönünde çıkan haberlere ilişkin açıklama yapıldı.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Konya Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (KOSKİ) tarafından şehir şebekesine verilen içme ve kullanma suyu ile ilgili olarak yönetmelik gereği kontrol-analiz işlemlerinin Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapıldığı belirtildi.

Bu kapsamda, 2021 yılında 1529 ayrı noktadan 1717 su numunesi alınarak kontrol analiz faaliyetleri ve izlem çalışmaları yapıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Analiz sonuçları, KOSKİ ile paylaşılmaktadır ve uygulanan düzeltici önleyici faaliyetler neticesinde sağlıklı içme ve kullanma suyu vatandaşlara sunulmaktadır. Son günlerde kamuoyunda içme suyuna bağlı olarak hastalıkların arttığı ile ilgili olarak çıkan haberlerin vatandaşları tedirgin ettiği anlaşıldığından bu açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Hastanelerimizde içme suyu kaynaklı salgın durumu söz konusu değildir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.