Konya ve çevre illerde sokağa çıkma kısıtlamasına uyum oranı yüksek

KONYA (AA) - Türkiye genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında, Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'daki cadde ve meydanlarda sessizlik sürüyor.Dün saat 21.00 itibarıyla...

06 Şubat 2021 Cumartesi 11:57
Konya ve çevre illerde sokağa çıkma kısıtlamasına uyum oranı yüksek

KONYA (AA) - Türkiye genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında, Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'daki cadde ve meydanlarda sessizlik sürüyor.

Dün saat 21.00 itibarıyla başlayan ve 8 Şubat Pazartesi günü 05.00'te sona erecek sokağa çıkma kısıtlamasında vatandaşlar, zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmadı.

Konya'da Zafer, Alaaddin Caddesi, ve Mevlana Meydanı gibi kentin işlek bölgelerinde insan ve araç hareketliliğinin çok düşük seviyede olduğu gözlemlendi.

Vatandaşların, sabahın erken saatlerinde yalnızca market ihtiyacını gidermek için dışarıya çıktıkları görüldü.

Öte yandan, polis ekipleri de kentin çeşitli noktalardaki denetimlerini sürdürüyor.

- Karaman

Karaman'da da Aktekke Kent Meydanı, Atatürk Bulvarı, İsmet Paşa ve İstasyon caddelerinde sessizlik hakim.

Polis ekipleri belli noktalarda uygulama yaparken, vatandaşların yürüme mesafesindeki bakkal ve marketlere gitmelerine izin veriliyor.

- Aksaray

Aksaray'da ise vatandaşları yoğun olarak tercih ettiği 15 Temmuz Milli İrade Meydanı başta olmak üzere Ankara ve Kafeler Caddesi boş kaldı.

Polis, zabıta ekipleri ve mahalle bekçileri kent genelinde denetimlerini sürdürüyor.

Vatandaşlar ise yürüme mesafesindeki market ve fırınlara giderek alışveriş yaptı.

- Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da, kentin en işlek adreslerinden Kent Meydanı, Uzun Çarşı başta olmak üzere Yeşilyol, Ambaryolu ve Ordu Bulvarı sessizliğe büründü.

Polis, zabıta ekipleri ve mahalle bekçileri kent genelinde denetimlerini sürdürüyor.

Kısıtlamadan muaf olan bazı esnaflar da mesailerine devam etti. Vatandaşlar ise yürüme mesafesindeki market ve fırınlardaki ihtiyaçlarını gidermek için dışarıya çıkıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.