Konya'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

KONYA (AA) - Konya'nın Doğanhisar ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Konakkale Mahallesi'ndeki anız yangını rüzgarlı havanın da etkisiyle kısa süre içerisinde ormanlık alana...

29 Ağustos 2021 Pazar 19:57
Konya'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

KONYA (AA) - Konya'nın Doğanhisar ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Konakkale Mahallesi'ndeki anız yangını rüzgarlı havanın da etkisiyle kısa süre içerisinde ormanlık alana sıçradı.

Orman yangınının bildirilmesi üzerine yangına Konya Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı arasöz ve yangın söndürme araçlarının yanı sıra Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı itfaiye ekipleri, Doğanhisar ve Hüyük İlçe Belediyelerinin araç ve iş makineleri müdahale etti.

Doğanhisar İlçe Kaymakamı Anıl Adıgüzel, Doğanhisar Belediye Başkanı Süleyman Pekmez ve Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem de bölgeye giderek söndürme çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Konya Orman Bölge Müdürü Cafer Bal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orman yangının daha da genişlememesi için bölgeye bir yangın söndürme helikopterinin de sevk edildiğini, karadan ve havadan söndürme çalışmalarının ardından yangının yaklaşık iki saatte kontrol altına alındığını söyledi.

Bölgede soğutma çalışmaları devam ederken, yangında 2 hektarlık ormanlık alan zarar gördü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.