Konya'da "dur" ihtarına uymayan zanlı polisin silahının ateş alması sonucu yaralandı

KONYA (AA) - Konya'nın Kulu ilçesinde kamyonetle kaçarken polisin "dur" ihtarına uymadığı öne sürülen 3 hırsızlık şüphelisinden biri, polisin silahının ateş alması sonucu ağır yaralandı.İddiaya göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü...

01 Ocak 2022 Cumartesi 16:44
Konya'da

KONYA (AA) - Konya'nın Kulu ilçesinde kamyonetle kaçarken polisin "dur" ihtarına uymadığı öne sürülen 3 hırsızlık şüphelisinden biri, polisin silahının ateş alması sonucu ağır yaralandı.

İddiaya göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kemaliye Mahallesi'nde 3 kişinin kamyonetle hırsızlık yaptığı ihbarını aldı.

Bir süre sonra polis ekiplerinin geldiğini fark eden şüpheliler, "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya başladı.

Ekipler, şüphelilerin kaçtığı aracı yakalamak için Atatürk Caddesi'nde yolu kapattı.

Polisin uyarı ve yol kapatma çalışmasına rağmen durdurulamayan kamyonetin sürücüsü Beytullah G, aracı ekiplerin üzerine sürdü.

Bir süre Kulu-Konya kara yolunda devam eden kovalamacada, kamyonet polis araçlarıyla sıkıştırıldı.

Şüphelileri gözaltına almak isteyen polis memurlarından D.Y, kamyonetin kapısını açtığı sırada silahın ateş alması sonucu Beytullah G'yi boynundan yaraladı.

Ağır yaralanan Beytullah G. ihbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince Kulu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan Beytullah G, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Kamyonetteki M.M.Ç. ve A.G. gözaltına alındı.

Şüphelilerden Beytullah G'nin, "kasten yaralama, hırsızlık, konut dokunulmazlığını ihlal ve yağma", M.M.Ç. ve A.G'nin de "kasten yaralama, mala zarar verme, hırsızlık, tehdit, hakaret ve Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanun'a muhalefet" gibi birçok olaydan suç kayıtlarının olduğu belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.