Konya'da emniyet ve jandarmadan helikopterli trafik denetimi

KONYA (AA) - Konya İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, havadan ve karadan trafik denetimi yapıldı.Jandarma ve polis ekipleri, İçişleri Bakanlığının yılbaşı tedbirleri kapsamında trafik kazalarının azaltılabilmesi...

31 Aralık 2021 Cuma 16:29
Konya'da emniyet ve jandarmadan helikopterli trafik denetimi

KONYA (AA) - Konya İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, havadan ve karadan trafik denetimi yapıldı.

Jandarma ve polis ekipleri, İçişleri Bakanlığının yılbaşı tedbirleri kapsamında trafik kazalarının azaltılabilmesi ve önüne geçilebilmesi amacıyla kent genelindeki denetimlerini arttırdı.

Bu kapsamda yoğun kullanılan Konya-Afyonkarahisar kara yolunda 16 jandarma görevlisi ve 10 polisin katılımıyla havadan müşterek asayiş ve trafik denetimi icra edildi.

Denetim esnasında yük taşıyan araçlar başta olmak üzere kara yolunda zorunlu haller dışında emniyet şeridi ve banketlerde duraklama yapan, park eden, şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymayan sürücüler yer ekiplerine bildirildi.

Kural ihlali yaptıkları belirlenen sürücülere cezai işlem gerçekleştirildi.

Kara yolundaki uygulama noktasında ise ekipler tarafından durdurulan sürücülere gerekli uyarılarda bulunularak kural ihlali yapanlara idari yaptırım uygulandı.

Sürücülere hız kurallarına uyulması, sürücü ve yolcuların emniyet kemeri takmaları ve seyir halindeyken cep telefonuyla konuşulmaması konusunda bilgilendirme yapıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.