Konya'da "Erişilebilirlik Komisyonu" kuruldu

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Erişilebilirlik Komisyonu kuruldu.Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaptığı yazılı açıklamada, Konya'da fiziki mekanlarda hem engellilerin hem de toplumun her kesiminden...

17 Ocak 2021 Pazar 13:19
Konya'da

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Erişilebilirlik Komisyonu kuruldu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaptığı yazılı açıklamada, Konya'da fiziki mekanlarda hem engellilerin hem de toplumun her kesiminden vatandaşın hayatını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalara büyük önem verdiklerini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ilk kez Erişilebilirlik Komisyonu kurulduğunu vurgulayan Altay, şunları kaydetti:

"Kurduğumuz bu komisyon Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Erişilebilirlik Komisyonu tarafından yapılan denetimler sonucunda hazırlanan rapor doğrultusunda düzenlemeleri gerçekleştirecek, il müdürlüğünce verilen 'Erişilebilirlik Belgesi'ni alarak şehrin erişilebilir olmasını sağlayacak. Komisyonumuz, büyükşehir belediyemize ait mevcut resmi yapı, yol, kaldırım, yaya geçidi, açık-yeşil alanlar, spor alanları, sosyal-kültürel alt yapı alanları, gerçek-tüzel kişiler tarafından yapılmış ve umuma açık hizmet veren her türlü yapılar ile şehir içinde büyükşehir belediyemizce sunulan ya da belediyemiz denetiminde olan toplu taşıma hizmetlerini izleme ve denetleme formlarına göre izleme yaparak denetlemeyi gerçekleştirecek. Aynı zamanda gerçekleştirdiğimiz denetleme sonucunda bir rapor hazırlayarak ilgili birim, kurum ve şahısların hazırlanan rapor doğrultusunda işlemlerini yapmasını sağlayacak. Şehrimiz için hayırlı olsun."

Konya Valiliği'nin oluşturduğu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde faaliyetlerini sürdüren "Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu" tarafından geçtiğimiz ay Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ecdat Bahçesi ile M. Sami Ramazanoğlu Yaya Üst Geçidi, Şehit Mustafa Özyoldaş Yaya Üst Geçidi, Gazeteci Orhan Samur Yaya Üst Geçidi, Fatih Işıklar Yaya Üst Geçidi ile Mobilyacılar Yaya Üst Geçidi'ne "Erişilebilirlik Belgesi" verilmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.