Konya'da göl ve göletlere 206 bin yavru sazan bırakıldı

KONYA (AA) - Konya'da bulunan göl ve göletlere 206 bin adet yavru sazan balığı salındığı bildirildi.Konya Amatör Olta Balıkçıları, Kara Avcıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAOBDER) Başkanı Osman Uyar, yaptığı yazılı açıklamada,...

12 Temmuz 2019 Cuma 09:53
Konya'da göl ve göletlere 206 bin yavru sazan bırakıldı

KONYA (AA) - Konya'da bulunan göl ve göletlere 206 bin adet yavru sazan balığı salındığı bildirildi.

Konya Amatör Olta Balıkçıları, Kara Avcıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAOBDER) Başkanı Osman Uyar, yaptığı yazılı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülmekte olan "Su Kaynaklarının Balıklandırılması" projesi kapsamında Konya'da bulunan göl ve göletlere de yavru sazan balığı takviyesinde bulunulduğunu belirtti.

Uyar açıklamasında, proje çerçevesinde Akdeniz Su Ürünleri Araştırma ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Ünitesinde üretilen 5,1 milyon yavru sazan balığının 206 bin adetinin de Konya'daki su kaynaklarına tahsis edildiğini belirterek, "Yavru sazan balıkları, Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ve ilçe tarım ve orman müdürlüklerindeki görevlilerimiz aracılığıyla Konya'da bulunan çeşitli su kaynaklarımıza bırakılmıştır. Projeden dolayı bakanlığımıza ve destek veren, çalışma yürüten tüm yetkililerimize derneğimiz ve camiamız adına teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.