Konya'da iki katlı bisiklet parkları hizmete sunuldu

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, araç otoparklarına ve şehrin farklı noktalarına iki katlı, yeni nesil bisiklet parkları kurdu.Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaptığı yazılı açıklamada, bisiklet konusunda...

27 Mayıs 2021 Perşembe 12:44
Konya'da iki katlı bisiklet parkları hizmete sunuldu

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, araç otoparklarına ve şehrin farklı noktalarına iki katlı, yeni nesil bisiklet parkları kurdu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaptığı yazılı açıklamada, bisiklet konusunda öncü uygulamaları hayata geçirmeye devam edeceklerini belirtti.

Altay, 550 kilometre bisiklet yoluyla Türkiye'nin bisiklet denilince akla ilk gelen şehrinin Konya olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Şehir merkezinde bulunan katlı araç otoparklarına şehrimizde üretilen ve ilk olma özelliği taşıyan iki katlı, sürgülü ve alandan tasarruf sağlayan bisiklet parklarının montajını yaptık. Parkları, bisiklet parklanmasının yoğun olduğu noktalardan başlayarak yaygınlaştırmayı ve katlı otoparklardaki park kapasitelerini de talebe göre artırmayı planlıyoruz. Yeni tip bisiklet parklarından tüm vatandaşlarımız ücretsiz olarak yararlanabilecek."

Bisiklet kullanımının artmasının çevrenin ve sağlığın korunması, ekonomiye katkı sağlanması ve trafik sıkışıklığının azalması anlamına geldiğini ifade eden Altay, sürdürülebilir ulaşımın en önemli unsurlarından olan bisikletin desteklenmesi konusunda Konya olarak örnek uygulamalar yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.