Konya'da "Kamu Yönetiminde Etik ve Etik Davranışları İlkeleri" konferansı yapıldı

24 Ekim 2023 Salı 15:56
Konya'da

KONYA (AA) - Kamu Görevlileri Etik Kurulu, Konya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Konya'da "Kamu Yönetiminde Etik ve Etik Davranışları İlkeleri" konulu konferans düzenledi.

Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkan Vekili Ahmet Karayiğit, Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta, programın, kamuda etik kültürün yerleşmesine ve toplumda etik farkındalığın artmasına katkı sağlama amacıyla düzenlendiğini dile getirdi.

Etikten bahsederken Mevlana Şehri Konya'nın ayrı bir önem kazandığını, Hazreti Mevlana'nın öğretilerinin birçok toplumsal sorunun çözümünde ışık olduğunu vurgulayan Karayiğit, "İnsanlık onuru ve adalet, onun düşünce dünyasının merkezinde yer almaktadır. İslam dünyasının manevi mimarlarından olan Mevlana 'Bu dünyaya ayırmaya, bölmeye, parçalamaya gelmedik biz' der. 'Biz kırıkları onarmaya, insanlar arasında köprü olmaya geldik' der." diye konuştu.

Mevlana'nın çarpıcı öğütleriyle iyi yönetim ilkeleri ve insan hakları konusunda açık bir şekilde yol gösterici olduğunu anlatan Karayiğit, Hazreti Mevlana ve çok sayıda ilim ve irfan ehlinden ilhamla kamuda etiğe dayalı bir iç yönetim sisteminin oluşması için çalışmaya devam edeceklerini bildirdi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan ise kamuda etik konusunun ve etik ile ahlakın gelecek nesillere aktarımının önemine dikkati çekti.

Konya için kıymetli bir programın düzenlendiğine değinen Özkan, kentte sunulacak hizmetleri iyileştirmek için işbirliği yaptıklarını kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Ömürgönülşen, "Kamu Yönetiminde Etik ve Etik Davranışları İlkeleri" konulu sunum yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.