Konya'da "lavanta günleri" etkinliği başladı

KONYA (AA) - Konya'da Karatay Belediyesinin düzenlediği geleneksel "lavanta günleri" etkinliği başladı.Karatay ilçesindeki Karaaslan Üzümcü Mahallesi Kosova Caddesi'ndeki 400 dönümlük lavanta bahçelerinde düzenlenen etkinliğe...

16 Temmuz 2022 Cumartesi 19:27
Konya'da

KONYA (AA) - Konya'da Karatay Belediyesinin düzenlediği geleneksel "lavanta günleri" etkinliği başladı.

Karatay ilçesindeki Karaaslan Üzümcü Mahallesi Kosova Caddesi'ndeki 400 dönümlük lavanta bahçelerinde düzenlenen etkinliğe katılan vatandaşlar bol bol fotoğraf çektirdi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, etkinlikte yaptığı konuşmada, lavantanın endüstriyel anlamda oldukça değerli olduğunu belirtti.

Lavantanın kozmetikten temizliğe birçok alanda kullanıldığını dile getiren Kılca, "Hem ekonomik katkısı var hem de kurak alanlarda yetiştirilebiliyor. Hem çiftçilerimize örnek olmak hem de katma değer üretmek için bu bitkiyi tercih ettik. Konya'nın güzelliğine güzellik katmak için çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Lavanta bahçelerini bu yıl 100 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.