Konya'da terör operasyonu

- Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 3 zanlıdan biri tutuklandı - Tutuklanan zanlının, örgütün İç Anadolu Bölge sorumlusu olduğu ve eylem hazırlığı yaptığı iddia edildi

27 Ocak 2018 Cumartesi 10:21
Konya'da terör operasyonu

KONYA (AA) - Konya'da terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan, örgütün İç Anadolu Bölge sorumlusu olduğu ve eylem hazırlığı yaptığı iddia edilen zanlı tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ile Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Cihanbeyli ilçesinde askeri kıyafet satan bir iş yerinde çalışan Ömer A'nın terör örgütü DHKP-C'nin İç Anadolu Bölge sorumlusu olduğunu tespit etti.

Teknik ve fiziki takip sonucu zanlının Ankara, Eskişehir ve Konya'ya sürekli gidip geldiği, örgüte buralarda militan kazandırmaya çalıştığı saptandı. Zanlının Ankara'da postacı kıyafetleri aldığı ve eylem yapmak için keşif yaptığı belirlendi.

Harekete geçen ekipler, Ömer A'yı Ankara, zanlıyla sürekli görüştüğü belirlenen Savaş Ö. ve S.C'yi ise Cihanbeyli'de yakaladı. Şüphelilerin evlerindeki aramalarda, örgüte ait dokümanlar ele geçirildi.

Konya'ya getirilen zanlılardan S.C'nin emniyetteki sorgusunda itirafçı olduğu, Ömer A'nın ise 7 gün boyunca sadece şekerli su içerek açlık grevi yaptığı öğrenildi.

- Göktürk alfabesiyle "Türk" yazılı bandana

Zanlılar, işlemlerin ardından Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Ömer A'yı hastaneye getiren polisin, yüzünü Göktürk alfabesiyle "Türk" yazılı bandanayla kapatması dikkati çekti.

Adliyeye çıkarılan zanlılardan Ömer A. tutuklandı, diğerleri adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.