Konya'daki cinayet davası

- Tartıştıkları genci bıçaklayarak öldürdükleri ileri sürülen baba ile oğlu 15'er yıl hapis cezasına çarptırıldı

02 Ağustos 2018 Perşembe 13:56
Konya'daki cinayet davası

KONYA (AA) - Konya'da tartıştıkları genci bıçaklayarak öldürdükleri iddiasıyla yargılanan baba ile oğluna, 'kasten öldürme' suçundan 15'er yıl hapis cezası verildi.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Hasan (22) ve babası Mahmut Takule (40) ile taraf avukatları katıldı.

Hasan Takule savunmasında, öldürülen Furkan Navir'i (20) olay günü aradığını ve annesinin de çalıştığı kafe civarında buluştuklarını söyledi.

Evden aldığı bıçağı da yanında götürdüğünü belirten Takule, "Furkan Navir, anneme küfürlü kelimeler kullanıyormuş. Onunla dalga geçer gibi davranıyormuş. Ben o güne kadar sabretmiştim. Olaydan 2-3 gün önce de annemin beline sarılmış. Bunları duyunca Furkan ile buluştuk. Babam da benimle beraber geldi. Olay yerine gittiğimizde Furkan Navir ile arkadaşları babama saldırdı. Ben de babamı kurtarmak için elimdeki bıçağı rastgele salladım. Daha sonra bıçağı evin yakınlarındaki bir bahçeye atıp eve gittim. Pişmanım." dedi.

Taraf avukatlarının beyanlarının alınmasının ardından mahkeme heyeti, Hasan ile babası Mahmut Takule'ye 'kasten öldürme' suçundan 15'er yıl hapis cezası verdi.

- Olay

Geçen yıl 17 Ekim'de Hasan Takule, merkez Selçuklu ilçesi Aydınlıkevler Mahallesi'ndeki bir kafede çalışan annesini taciz ettiği iddiasıyla aynı iş yerinde çalışan Furkan Navir ile tartışmış, kavgaya dönüşen olayda Navir ile olay yerinde bulunan arkadaşları Ahmet Tek ve Ziya Koç bıçakla yaralanmış, yaralılardan Furkan Navir, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Hasan ve babası Mahmut Takule gözaltına alınmış, Konya Numune Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen Hasan Takule, gazetecilerin "Neden bıçakladın?" sorusuna "Anneme küfürlü tacizde bulundu." yanıtını vermişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.