Konya'daki FETÖ/PDY çatı davası

- FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 486 sanığın yargılanmasına devam edildi

10 Ocak 2018 Çarşamba 14:43
Konya'daki FETÖ/PDY çatı davası

KONYA (AA) - Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 180'i tutuklu 486 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince Büyükşehir Belediyesi tarafından merkez Meram ilçesinde özel olarak hazırlanan Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen duruşmada, tutuksuz yargılananlar ile daha önce savunması alınmayan tutuklu sanıklar dinlendi.

Duruşmaya, sanıklar, yakınları ile avukatları katıldı.

Tutuklu sanıklardan Nuh Özkan, örgütün Konya il yapılanmasında büyük bölge imamlığı yaptığı ve telefonuna ByLock yüklediğine ilişkin suçlamaları kabul etmedi.

Örgütün dershane ve şirketlerinde çalıştığını belirten Özkan, kendisine ait otel kayıtlarının doğru olduğunu ancak o otellerde tatil amaçlı gittiği gezilerde konakladığını, bu gezilerde herhangi bir örgüt toplantısına katılmadığını iddia etti.

Özkan, gözaltına alındığı sırada cebinden çıkan kimliğin sahte kimlik olmadığını iddia ederek, "Cebimden çıkan kimlik kardeşimin kimliğidir. O gün kardeşimin ceketini giymiştim. Kimliği ceketin cebinde kalmış. Ben sahte kimlik kullanmadım." diye konuştu.

Sanık Özkan, kullandığı telefona örgüt talimatıyla ByLock yüklemediğini ve kullanmadığını savundu.

Tutuklu sanıklardan Sami Aksaç ise küçük ve büyük bölge imamlığı yaptığı, telefonuna ByLock yüklediği iddialarına ilişkin suçlamaları reddetti.

Örgütün şirketine bağlı yurtta çalıştığı dönemde, sadece dini içerikli sohbetler yaptığını anlatan Aksaç, "Ben hiçbir terör örgütüne üye değilim. Sohbet yaptığım dönmelerde yurttaki öğrencilere ve yurda gelen vatandaşlara dini içerikli sohbetler yaptım. Fakat iddianamede geçtiği gibi bölge imamlığı yapmadım." şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.