Konya'daki FETÖ/PDY çatı davası

- FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 195'i tutuklu 486 kişinin yargılanmasına devam edildi

31 Ocak 2018 Çarşamba 18:27
Konya'daki FETÖ/PDY çatı davası

KONYA (AA) - Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 195'i tutuklu 486 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince, merkez Meram ilçesinde özel olarak hazırlanan Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen duruşmaya bazı sanıklar, yakınları, avukatları ve tanıklar katıldı.

Tanıklardan K.B, 2008 yılında örgüte ait Merve Eğitim Kurumlarıyla çalışmaya başladığını, şirkete bilişim hizmeti verdiğini söyledi.

Bu işini 2016'ya dek sürdürdüğünü anlatan K.B, sanıklardan Hayrettin S’nin Merve Eğitim Kurumlarında muhasebeci olarak çalıştığı için kendisine yapılan ödemelerle de ilgilendiğini dile getirdi.

Hayrettin S'nin tanıştıktan sonra kendisinden örgüt adına bağış talep ettiğini belirten K.B, "2010-2013 yıllarında kurban bağışlarımı Hayrettin S’ye verdim. Çocuklarım için 2 tane de akika bağışı verdim. Hayrettin S. bağış için bana ısrarcı olmadı. Ben o kurbanların yerine gittiğini düşünüyorum. Bu yapının bir örgüt olduğundan haberim yoktu. Allah rızası için verdim." diye konuştu.

K.B, 2013 yılından itibaren örgüt için hiçbir şekilde burs, kurban, zekat adı altında para vermediğini aktardı.

Tanıklardan M.Ö. de 2010 yılında sohbetlere davet edildiğini, örgütle bu şekilde tanıştığını ifade etti.

Bir yıl boyunca sohbetlere katıldığı bilgisini veren M.Ö, "Bir yılın ardından Mehmet Emin M. olarak bildiğim kişi yanında bir başkasıyla gelip, artık mütevelli olduğumu söyledi." dedi.

Mütevelli olduktan sonra yapması gerekenlerin anlatıldığını dile getiren M.Ö, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizden, gazete ve dergiye abone bulmamız, çevremizden himmet, burs toplamamız istenirdi. Ben de Allah rızası için toplardım. Yıllık ortalama 3 burs, 3 kurban verirdim. Topladığımız paraları mütevelli grubundan sorumlu muhasebeci Gökhan A’ya teslim ederdik."

M.Ö. zaman zaman mütevelli toplantılarına katıldığını, bu toplantılarda toplanan himmetlerin değerlendirildiğini, mütevelliler için hedefler belirlendiğini anlattı.

17-25 Aralık olaylarından sonra yapıyla bağlantısını tamamen kestiğini öne süren M.Ö, bu tarihten sonra örgüt için burs, himmet, bağış adı altında yardım vermediğini ve çevresinden de toplamadığını iddia etti.

Duruşmaya yarın devam edilecek.





Anahtar Kelimeler:
FetöKonyaÇatı Davası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.