Konya'daki FETÖ/PDY çatı davası

- Haklarında dava açılan 195'i tutuklu 486 kişinin yargılanmasına devam edildi

07 Şubat 2018 Çarşamba 13:44
Konya'daki FETÖ/PDY çatı davası

KONYA (AA) - Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 195'i tutuklu 486 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince merkez Meram ilçesinde özel olarak hazırlanan Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen duruşmaya, bazı sanıklar, yakınları, avukatları ve tanıklar katıldı.

Tanıklardan S.C, 2012 yılında zabıt katibi olarak çalışmaya ve örgütün düzenlediği sohbet toplantılarına katılmaya başladığını söyledi.

Bu sohbetlere 2014 yılı başlarına kadar katılmaya devam ettiğini belirten S.C, "Bana kendini 'Enes' kod adıyla tanıtan tutuklu sanık İsmail O. ilk sohbet hocamızdı. Sanıklardan İsa isimli şahsın da infaz koruma memurlarından sorumlu olduğunu duymuştum." dedi.

Örgütle bağlantısını 17-25 Aralık olaylarından sonra kestiğini dile getiren S.C, "Bu olaylardan 7-8 ay sonra yani 2014 yılının temmuz ya da ağustos ayında İsmail O. evime geldi. Ayıp olmasın diye içeri aldım. Zabıt katibi olduğum için bana 'Sizde cemaatle ilgili bir dosya varmış. Bu dosyanın içeriği hakkında bilgin var mı?' diye sordu. Ben de herhangi bir bilgi olmadığını, bilgim olsa da vermeyeceğimi söyledim. O tarihlerde terör ve organize suçlar bürosunda çalışıyordum." diye konuştu.

Tanıklardan K.Ç. de geçmişte bölge lise mesulü olarak örgütte görev aldığını kaydetti.

Bu dönemde tanıştığı kişiler hakkında bildiklerini samimiyetle anlattığını anlatan K.Ç, hemen herkesin kod adı kullandığını, gerçek isimlerini sonradan öğrendiğini ifade etti.

Kod adı "Akif" olan sanık Ahmet A'nın büyük bölge mesulü olduğuna dikkati çeken K.Ç, "Bana ev abiliği görevini de Ahmet A. vermişti. Sanık Özkan K. ise eyalet lise mesulüydü. Telefonuma ByLock programını yüklememi söyledi. Ben de kabul ettim ve yükledim." ifadelerini kullandı.

Tanık K.G. de 2012-2015 yıllarında örgütün sohbet toplantılarına katıldığı bilgisini verdi.

Sohbetlerde tanıklardan Hamdi Y, Mustafa A, Erdal E. ve Mehmet T'nin sohbet hocalığı yaptığını öne süren K.G, "Tutuklu sanık Mehmet T. diğerlerinden daha yetkili gibiydi. Mehmet T. geldiği zaman diğer 3'ü ona hürmet gösterirdi." şeklinde konuştu.

K.G, örgüte bin lira civarında, kurban, burs, himmet adı altında bağışta bulunduğunu ve talep üzerine kurban derilerini verdiğini bildirdi.

Anahtar Kelimeler:
FetöKonyaPDYÇatı Davası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.