Konya'dan Cerablus'a kırtasiye malzemesi

- Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki KOMEK ve ASEM kursiyerlerinin düzenlediği "Yetimin Kurşun Kalemi" kampanyası kapsamında toplanan kırtasiye malzemeleri Suriye'nin Cerablus kentine gönderildi

31 Ocak 2018 Çarşamba 10:04
Konya'dan Cerablus'a kırtasiye malzemesi

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ve Aile Sanat ve Eğitim Merkezi (ASEM) tarafından yürütülen "Yetimin Kurşun Kalemi" projesi kapsamında toplanan kırtasiye malzemeleri Suriye'nin Cerablus kentine gönderildi.

Proje kapsamında il genelindeki KOMEK kurslarında toplanan defter, kurşun ve tükenmez kalem, boya, çizim seti, cetvel, kalemlik ve okul çantası gibi 70 bin parçadan oluşan kırtasiye malzemelerini taşıyan tır, Cerablus'ta eğitim gören yetim ve öksüz çocuklar için yola çıktı.

Proje hakkında bilgi veren KOMEK Büyük Aymanas Kurs Merkezi Yöneticisi İnayet Yeşilkaya, kursiyerlerce temin edilen kırtasiye malzemelerinin ihtiyaç sahiplerine gönderildiğini söyledi.

Kursiyerlerin elinden gelen tüm desteği verdiğini dile getiren Yeşilkaya, "İlk yardım aracımız Suriye sınırındaki yetim ve öksüz çocuklara gidecek. Gönderilen malzemeler oradaki çocuklarımızın eline ulaşırsa bizim ve öğrencilerimizin sevinci bir kat daha artmış olacak." dedi.

Toplanan kırtasiye malzemelerinin ilk bölümü Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye'nin terörden arındırılan Cerablus, Azez, El Bab ve Dabık bölgelerindeki yetim öğrencilere ulaştırılmak üzere Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Gaziantep Şubesine teslim edilecek.

"Yetimin Kurşun Kalemi" projesiyle dünya genelindeki 100 bin yetimin kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanıyor. Destek vermek isteyenler, KOMEK ve ASEM merkezlerine kırtasiye malzemelerini teslim edebiliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.