Konya'dan kısa kısa

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi Ramazan geleneğini yaşatmak ve çocukları oruca teşvik etmek amacıyla oruç tutan 7-8 yaş arası 42 bin çocuğu sürpriz hediyelerle sevindirecek.Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, ifadesine yer...

15 Nisan 2022 Cuma 16:35
Konya'dan kısa kısa

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi Ramazan geleneğini yaşatmak ve çocukları oruca teşvik etmek amacıyla oruç tutan 7-8 yaş arası 42 bin çocuğu sürpriz hediyelerle sevindirecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, ifadesine yer verilen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "İlk oruç satın alma" geleneğine devam ettiklerini belirtti.

Projenin aileler ve çocuklar tarafından büyük beğeni topladığını aktaran Altay, "Ramazan ayında yüzlerinin gülmesini sağlamak için 7-8 yaşında ilk orucunu tutan ve başvuru yapan ilk 42 bin çocuğumuza çeşitli hediyeler yollayacağız. Şehrimizin bereketi olan tüm çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum." ifadesini kullandı.

İlk oruç hediyesi için başvurular "ilkoruc.konya.bel.tr" adresinden alınacak.

- Konya Büyükşehir Belediyesi ve PTT arasında protokol imzalandı

Konya Büyükşehir Belediyesi ile PTT arasında, Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) ve Mobilite alanlarında karşılıklı bilgi ve tecrübelerin paylaşımı konusunda protokol imzalandı.

İmzalanan protokol çerçevesinde ortak Ar-Ge çalışmalarının yürütülmesi ve uygulama projelerinde Konya'ya öncelik verilmesi amaçlanıyor.

Kurumlar arasında yürütülecek ortak çalışmalarla ilgili şunlar kaydedildi:

"Konya'ya öncelik tanınarak pilot uygulamaların kentte gerçekleştirileceği ortak çalışmalar kapsamında, AUS alanında bilgi ve tecrübe paylaşımının gerçekleştirilmesi, ortak Ar-Ge projelerinin yürütülmesi, teknik ve idari konularda karşılıklı kolaylıklar sağlanması, ortak eğitim ve seminer faaliyetlerinin düzenlenmesi, PTT A.Ş. ve PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş. tarafından geliştirilen mobilite ve AUS çalışmalarında işbirliği yapılacak."

- Selçuklu'da "Cuma buluşmaları" devam ediyor

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı "Cuma buluşmaları" kapsamında Selahattin Eyyubi Mahallesi Bağlarbaşı Camisi'nde mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Bağlarbaşı Camisi'nde kılınan Cuma namazının ardından mahalle sakinleriyle görüşen Pekyatırmacı, gelen istek ve önerileri dinledi.

Pekyatırmacı, "Cuma buluşması" geleneğinin vatandaş ve kamu arasındaki iletişimi kuvvetlendirdiğini belirtti.

İlçede eğitimden, kültüre, fiziki altyapıdan, sağlığa sosyal ve kültürel etkinliklerden daha birçok alanda hizmet ürettiklerini ifade eden Pekyatırmacı şu değerlendirmede bulundu:

"Mahallelerimiz eğitim merkezleri, emekli konakları, spor salonları, okullar ve birçok tesisle daha müreffeh hale geldi. Selçuklu sadece bugün değil, gelecekte de Türkiye'nin örnek belediyeleri arasında yer almaya devam edecek. Tüm bu çalışmalarımızda gücümüzü bize gönülden destek sunan hemşehrilerimizden alıyoruz. Göreve geldiğimiz andaki heyecanla yeni hizmetlerimizin planlamalarını da yapıyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.