Konya'dan kısa kısa

KONYA (AA) - Konya’da düzenlenen "Tutunacak bir dalın var" projesi kapsamında Beyşehir ilçesindeki kampa gelen uyuşturucu madde geçmişi bulunan 21-26 yaş aralığındaki 15 yükümlü genç, yürütülen eğitim, spor ve rehabilitasyon...

14 Mayıs 2018 Pazartesi 12:51
Konya'dan kısa kısa

KONYA (AA) - Konya’da düzenlenen "Tutunacak bir dalın var" projesi kapsamında Beyşehir ilçesindeki kampa gelen uyuşturucu madde geçmişi bulunan 21-26 yaş aralığındaki 15 yükümlü genç, yürütülen eğitim, spor ve rehabilitasyon faaliyetlerine katıldı.

Beyşehir Belediyesi'nin sağladığı araç desteğiyle ilçede kültür gezisi de yapan gençler, ilçeyi daha yakından tanıdı, göl kıyısında düzenlenen olta balıkçılığı aktivitelerine de iştirak etti.

Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (KOP) Sosyal Gelişim Programı (KOPSOGEP) kapsamında desteklenen ve Konya Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Türkiye'de ilk kez Konya’da gerçekleştirilen proje çerçevesinde Beyşehir’e gelen uyuşturucu madde geçmişi olan genç yükümlüler, Selçuk Üniversitesi Anamas Konukevi’nde düzenlenen kamp programına katıldı.

Karatay Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Kamil Alptekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, değişim hareketinin ya da ortaya konulan hedeflerin yükümlülerde ne oranda gerçekleştiğini ve nasıl bir seyir izlediğini yerinde görmek için düzenledikleri programın oldukça yararlı olduğunu belirtti.

Alptekin, "Bu yükümlü arkadaşların kendilerindeki değişimi ve hedeflerini yakından gördük,konuştuk. Yaklaşık 1,5 saatlik bir konuşma sonunda çok olumlu sonuçlarla ayrılıyoruz. Bir hafta süren bu program hafta başı itibarıyla sona erdi. Kendilerinde büyük gelişmeler gözlemledik. Beyşehir, gerçekten arkadaşlarımızı büyülemiş ve büyük bir terapi olmuş." dedi.

Yükümlü gençlerden 24 yaşındaki Mehmet Demirbaş ise "Asıl mesleğim olan sondaj vinç imalatçılığı yapıyordum. 15 yaşında madde kullanmaya başladım. Askere gidene kadar kullandım. Bu hizmetle madde bağımlılığının ne kadar kötü olduğunu anladım." diye konuştu.

- AK Parti Konya Milletvekili Babaoğlu, Beyşehir'de

TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Beyşehir ilçesinde bazı dış mahalleleri ziyaret etti.

Babaoğlu, ilçeye bağlı Karaali ve Yenidoğan mahallelerini ziyaretinde vatandaşlarla bir araya geldi, sohbet etti.

Babaoğlu, Karaali Mahallesi’nde katıldığı bir programda yaptığı konuşmada, yeni bir seçim sürecine girildiğini belirtti.

"Cepheyi içten, dıştan bir tek kişi üzerine kurmuşlar" diyen Babaoğlu, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düşsün de ne olursa olsun. Biz bunların evvelini biliriz. Bir taraftan hanımefendi başkan adayı, cumhurbaşkanı adayı bir parti başkanı, öbür taraftan kendisi cesaret edemiyor cumhurbaşkanımızın karşısına çıkmaya ve bir partinin başına gelemeyen bir kişiyi aday yaptılar. Bakıyoruz bir taraftan milli ruha sahip dediğimiz Saadet Partisi tüm bunlara baktığımızda büyük bir cephe var. Kime karşı 15 yıldır Türkiye’yi imar eden baştan sona Türkiye’yi bu hale getiren cumhurbaşkanımıza karşı geliyorlar." dedi.

Babaoğlu’na ziyaretlerinde Kaymakam Yusuf Özdemir, Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol da eşlik etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.