Koramaz Vadisi'ne dikilen lavantalardan yağ ve kolonya üretildi

- UNESCO Dünya Mirası Gecici Listesi'ne giren Koramaz Vadisi'ne geçen yıl bir üretici tarafından dikilen lavantalardan elde edilen yağ ve kolonya, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'a takdim edildi

09 Şubat 2021 Salı 13:34
Koramaz Vadisi'ne dikilen lavantalardan yağ ve kolonya üretildi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de tarihi dokusu ve doğal güzelliğiyle UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren Koramaz Vadisi'ne dikilen lavantalardan yağ ve kolonya üretildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Koramaz Vadisi sınırlarındaki Bağpınar Mahallesi'nde çiftçilik yapan İsmail Kumbara, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle 7,5 dönümlük arazisine lavanta fidesi dikti.

Çiftçi Kumbara, lavantaların ilk hasadından 7,5 litre lavanta yağı ve bin litre kolonya üretti.

Kumbara, diktiği lavantalardan "Koramaz Vadisi" adıyla ürettiği lavanta yağı ve kolonyasından Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'a takdim etti.

Başkan Büyükkılıç, üreticilere yeni bir kapı açacak çalışmanın ilk meyvelerini aldıklarını belirtti.

Üreticiyi tebrik eden Büyükkılıç, "Çiftçimiz, belediyemizin fide destekleriyle diktiği lavantalardan "Koramaz Vadisi" adı altında yağ ve kolonya üretti. Bizler tarihi mirasımız Koramaz Vadisi'nin adını tüm dünyaya duyurma gayretindeyiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.