Kösedağ Savaşı şehitleri için Sivas'ta anma programı düzenlendi

SİVAS (AA) - Anadolu Selçukluları ile Moğollar arasında 1243 yılında çıkan Kösedağ Savaşı'nda şehit düşenler, Sivas'ın Suşehri ilçesinde düzenlenen programla anıldı.Çataloluk Köyü Muhtarlığı tarafından Haklıyurt Yayla...

17 Temmuz 2022 Pazar 10:40
Kösedağ Savaşı şehitleri için Sivas'ta anma programı düzenlendi

SİVAS (AA) - Anadolu Selçukluları ile Moğollar arasında 1243 yılında çıkan Kösedağ Savaşı'nda şehit düşenler, Sivas'ın Suşehri ilçesinde düzenlenen programla anıldı.

Çataloluk Köyü Muhtarlığı tarafından Haklıyurt Yayla mevkisinde düzenlenen programda dua edildikten sonra kurban kesildi.

Program, Kösedağ'ın zirvesinde bulunan Köse Süleyman türbesinde devam etti.

Burada açıklama yapan Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, ilçe halkının vatan için canlarını feda eden şehitleri unutmadığını belirterek, "Her yıl temmuzun üçüncü haftasında buraya gelerek 1243 yılında meydana gelen Kösedağ Savaşı'nda şehit olan askerlerimize dua ediyoruz. Türk milleti her zaman ayakta durmayı bildi. İşte burada da Kösedağ Savaşı'nda böyle bir acı olay yaşandı. Fakat bu millet o zaman da ayağa kalktı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.