Kovid-19 sürecini avantaja çeviren Sivas Belediyesi 300 personelle bahar temizliği başlattı

- Kısıtlama nedeniyle insan ve araç yoğunluğunun azaldığı kentteki 65 mahallenin tamamı ekiplerin gece gündüz yürüteceği çalışmalarla yıkanarak temizlenecek

24 Nisan 2021 Cumartesi 16:17
Kovid-19 sürecini avantaja çeviren Sivas Belediyesi 300 personelle bahar temizliği başlattı

SİVAS (AA) - Sivas’ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını avantaja çeviren belediye, 300 personel ve 55 araçla bahar temizliği başlattı.

Kısıtlama nedeniyle insan ve araç yoğunluğunun azaldığı kentteki 65 mahallenin tamamı ekiplerin gece gündüz yürüteceği çalışmalarla yıkanacak.

Tarihi Cumhuriyet Meydanı ve Fatih Mahallesi'nden başlanan temizlik çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, sokağa çıkma kısıtlamasını fırsata çevirerek kenti tertemiz yapacaklarını söyledi.

Bilgin, bütün personelin mesai gözetmeden 7/24 görevinin başında olduğunu vurgulayarak, "Bugün baharın gelmesiyle köşe bucak her caddemizi temizlemek adına 300 personelimizin katılımıyla bahar temizliği kampanyası başlattık. Sokağa çıkma kısıtlamasını da fırsat bilerek şehrimizi tertemiz yapacağız. Allah'a şükürler olsun 'Sivas' deyince caddeleriyle, mahalleleriyle, parklarıyla tertemiz bir şehir akla geliyor. İnşallah bu standardı daha da yukarılara taşıyacağız." diye konuştu.

"Jet Çöp" adında da yeni ve farklı bir aracı daha belediyenin bünyesine kattıklarına dikkati çeken Bilgin, ilerleyen zamanlarda hizmete girecek bu aracın, çarşı esnafının yoğun olduğu caddelerde zamansız bırakılan çöplerin oluşturduğu kötü görüntüyü hızlı bir şekilde ortadan kaldıracağını ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.