Kovid-19 vakalarının artış gösterdiği Güney Kore'nin başkenti Seul'de sendika üyeleri hükümeti protesto etti

ANKARA (AA) - Güney Kore'nin başkenti Seul'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının önünü almak için mücadele veren hükümetin uyarılarını dikkate almayan sendika üyeleri gösteri düzenledi.Yonhap'ın haberine göre, iş...

03 Temmuz 2021 Cumartesi 13:54
Kovid-19 vakalarının artış gösterdiği Güney Kore'nin başkenti Seul'de sendika üyeleri hükümeti protesto etti

ANKARA (AA) - Güney Kore'nin başkenti Seul'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının önünü almak için mücadele veren hükümetin uyarılarını dikkate almayan sendika üyeleri gösteri düzenledi.

Yonhap'ın haberine göre, iş kanununun gözden geçirilmesini isteyen Güney Kore Sendikalar Konfederasyonu (KCTU) üyeleri başkent Seul'de hükümeti protesto etti.

Yerel saatle 14.00'da Jongno bölgesinde başlayan gösterilere sendika üyesi yaklaşık 8 bin işçi katıldı.

Sendika üyeleri, hükümetten kayıt dışı istihdamın kaldırılması, işten çıkarılmaların durdurulması, asgari ücretin yükseltilmesi ve endüstriyel kazaların önlenmesi için alınan tedbirlerin arttırılması talebinde bulundu.

KCTU Başkanı Yang Kyung-soo yaptığı açıklamada, "Burada, işçilerin güvenli istihdamı ve güvenliği için toplandık." ifadesini kullandı.

Yürüyüşe katılan işçilerin çoğunun maske taktığı ancak sosyal mesafe kurallarına uymadığı kaydedildi.

Protestocular ve polis arasında küçük çaplı arbede yaşanırken, yetkililer bir sendika üyesinin gözaltına alındığını belirtti.

Güney Kore Başbakanı Kim Boo-kyum, dün KCTU'ya gösterileri iptal etme çağrısında bulunmuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.