Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'un davetlisi Şırnaklı çocuklar Ankara ve İstanbul'u gezdi

ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un davetlisi Şırnaklı çocuklar, Ankara ve İstanbul'u gezdi.Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, geçen şubat ayında Şırnak'ta çeşitli ziyaretlerde bulunan ve Şırnak Zin...

17 Ağustos 2021 Salı 10:28
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'un davetlisi Şırnaklı çocuklar Ankara ve İstanbul'u gezdi

ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un davetlisi Şırnaklı çocuklar, Ankara ve İstanbul'u gezdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, geçen şubat ayında Şırnak'ta çeşitli ziyaretlerde bulunan ve Şırnak Zin Çocuk Evi'nde kalan çocuklarla sohbet eden Ersoy, çocukların daha önce İstanbul'u görmediklerini öğrenerek onları kente davet etti.

İstanbul'a 13 Ağustos'ta gelen çocuklar, Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan gezi programı kapsamında İstanbul'un tarihi ve kültürel güzellikleriyle tanıştı. İstanbul'da, Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı, Ayasofya Camii, Atlas Sineması ve İstanbul Sinema Müzesi ile Dolmabahçe Sarayı'nı gezen çocuklar, Galata Kulesi'nden de İstanbul Boğazı'nı izledi.

Gezi programına, İstanbul'un ardından Ankara ile devam eden çocuklar, Anıtkabir, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Resim Heykel Müzesi, Etnografya Müzesi, Cumhuriyet Tarihi Müzesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük kütüphanesi olan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'ni gezdi.

Gezi programının son gününde çocuklar, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u ziyaret etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.