Kurban Bayramı kutlanıyor

- Eski Başbakan ve AK Parti Milletvekili Davutoğlu: - "(Arakan Müslümanlarına yapılan zulüm) Bu hüznün bir an önce sona ermesi için bütün İslam aleminin harekete geçmesi, insanlık vicdanına sahip olan herkesin ayağa kalkması lazım"

01 Eylül 2017 Cuma 15:09
Kurban Bayramı kutlanıyor

KONYA (AA) - Eski Başbakan ve AK Parti Milletvekili Ahmet Davutoğlu, yaşadıkları bölgeleri terk etmek zorunda kalan Arakanlı Müslümanların dramına ilişkin, "Bu hüznün bir an önce sona ermesi için bütün İslam aleminin harekete geçmesi, insanlık vicdanına sahip olan herkesin ayağa kalkması lazım." dedi.

Kurban Bayramı'nı memleketi Konya'da geçiren Davutoğlu, bayram namazını kent merkezindeki tarihi Selimiye Camisi'nde kıldı.

Cami çıkışında Davutoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların bayramını tebrik etti.

Davutoğlu, bayramlarda güzel ve mutlu haberlerin yanı sıra acı olayların da bulunduğunu, Arakan'da büyük bir hüzün yaşandığını belirterek, "Bu hüznün bir an önce sona ermesi için bütün İslam aleminin harekete geçmesi, insanlık vicdanına sahip olan herkesin ayağa kalkması lazım. Suriye, Irak, Libya ve Yemen'deki kardeşlerimizin de acısı yüreğimizde. Onlara da gerçek bayramları idrak edeceği günlerin gelmesi niyazında bulunuyoruz." diye konuştu.

Öte yandan Davutoğlu'nun koruma polisi ile bir vatandaş arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Koruma polisi, Davutoğlu'na yakın durduğu gerekçesiyle bir kişiyi uzaklaştırdı. Polisle vatandaş arasında kısa tartışma yaşandı. Koruma polisinin tartıştığı kişiyi, Davutoğlu'nun ailesiyle beraber evine davet etiği öğrenildi.

Davutoğlu daha sonra Konya Valiliğince Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Vatandaşlarla tokalaşan Davutoğlu, hemşehrilerinin bayramını kutladı, çocuklara harçlık verdi.

Buradaki bayramlaşma törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Vali Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, idari ve mülki erkanın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.