Leman Dergisi'nden skandal karikatür!

Konya’da 7 kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından aile üyelerinin açıklamalarını görmezden gelerek katliamı 'ırkçı saldırı' olarak gösteren Leman Dergisi, Mevlana'yı başına silah dayanmış bir şekilde karikatürize etti.

05 Ağustos 2021 Perşembe 09:49
Leman Dergisi'nden skandal karikatür!

Konya'da aynı aileden 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın ardından Leman Dergisi skandal karikatüre imza attı. Katliamı 'ırkçı saldırı' olarak gösteren dergiye tepki yağdı.

LEMAN DERGİSİ'NDEN SKANDAL KAPAK!

Mevlana'yı kafasına silah dayanmış bir şekilde karikatürize eden Leman Dergisi, Konya'da gerçekleşen katliamın aile fertlerinin bütün açıklamalarını göz ardı ederek, 'ırkçı' bir saldırı olduğu algısını sürdürdü.

AYD'DEN LEMAN DERGİSİ'NE SERT TEPKİ!

Anadolu Yayıncılar Derneği Leman Dergisi karikatürüne yaptığı açıklama ile sert tepki gösterdi.

Konya’da aileler arasında yaşanan husumeti ırkçı saldırı gibi gösterme çabaları sürüyor. Leman adlı mizah dergisi onca açıklamaya, ortaya çıkan olay görüntülerine rağmen Konya ilimizdeki münferit bir olayı bir merkezden çıkmışçasına ırkçı saldırı gibi gösterme çabasına girmiştir. Bu yayın en açık ifadesi ile çarpıtmadır, toplumu ayrıştırma girişimidir. Konya gibi huzur ve güven duyulan şehrimizi siyasi ya da kirli emellerine alet edenleri asla affetmiyoruz. 

Tüm Türkiye bir olmuş ve kenetlenmişken yaşanan onca gelişmeye rağmen  sürece adeta benzin dökmek isteyenlerin amacı ayan beyan ortadadır.  Leman adlı bu derginin yapmış olduğu ne mizaha, nede kara mizaha sığacak türden bir yayın değildir. Düpedüz milletimize yönelik kin ve nefret suçu içermektedir. Anadolu Yayıncılar Derneği olarak, Bu tür yayınları asla tasvip etmiyor, kınıyoruz. 

Sözde karikatür dergisi Leman da Konya’da yaşananları ırkçı saldırı gibi göstermek amaçlı Mevlana’yı kullandı. Derginin kapağında eli silahlı görselle Konya’yı tasvir etmeye çalışıldığı ve bu kişinin Mevlana’ya silah çektiği görülüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.