Lise öğrencileri "Benim Şehrim, Benim Kimliğim" projesiyle Sivas’ı tanıttı

SİVAS (AA) - Sivas Şehit Furkan Peker Anadolu Lisesi öğrencileri "Benim Şehrim, Benim Kimliğim" isimli e-Twinning projesiyle kentin tarihi ve kültürel değerlerini farklı şehir ve ülkelerdeki öğrencilere dijital ürünler oluşturarak...

05 Haziran 2021 Cumartesi 17:22
Lise öğrencileri

SİVAS (AA) - Sivas Şehit Furkan Peker Anadolu Lisesi öğrencileri "Benim Şehrim, Benim Kimliğim" isimli e-Twinning projesiyle kentin tarihi ve kültürel değerlerini farklı şehir ve ülkelerdeki öğrencilere dijital ürünler oluşturarak tanıttı.

Şehit Furkan Peker Anadolu Lisesi 9,10 ve 11. sınıf öğrencileri, söz konusu e-Twinning projesine İngilizce öğretmeni Latife Yıldırım rehberliğinde katıldı.

Okulun müdürü Ferhat Gencer, mart ayında başlayan projede çalışmaların sona yaklaştığını söyledi.

Projeyi, Ankara, İzmir, Bursa, Kırşehir, Osmaniye, Diyarbakır, Mersin ve Sivas'tan 9 öğretmen ile Ürdün ve Romanya'dan 1'er öğretmenin 67 öğrenciyle yürüttüğünü anlatan Gencer, "Projeyle farklı şehir ve ülkelerdeki öğrenciler arasında kültürel ve sosyal etkileşim sağlanıyor. Öğrenciler, yaşadıkları şehirlerin kültürel unsurlarını 'web 2.0' araçlarıyla dijital ürünlere dönüştürerek anlatıyor." dedi.

Gencer, kendi öğrencilerinin de Sivas’ın tarihi, kültürel ve turistik yerlerini hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda diğer öğrencilere tanıttığını sözlerine ekledi.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.