Mahkemelerde 41 bin 402 duruşma elektronik ortamda yapıldı

- Avukatların, duruşmalara bulundukları yerlerden video konferansla katılmalarını sağlayan "e-Duruşma"nın uygulandığı hukuk mahkemesi sayısı 1400'e ulaştı - Yıl sonuna kadar, e-Duruşma yapılabilecek 1800 duruşma salonu daha kullanıma sunulacak

25 Kasım 2021 Perşembe 11:16
Mahkemelerde 41 bin 402 duruşma elektronik ortamda yapıldı

ANKARA (AA) - KEMAL KARADAĞ / İSMET KARAKAŞ - Türkiye'de ilk kez, avukatların bulundukları yerlerden duruşmalara video konferansla katılmalarını sağlayan "e-Duruşma" uygulamasıyla bugüne kadar 41 bin 402 duruşma yapıldı.

AA muhabirinin Adalet Bakanlığından aldığı bilgiye göre, Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde yer alan, avukatların hukuk mahkemelerinde taraf oldukları duruşmalara video konferansla katılmalarını sağlayan e-Duruşma uygulaması, 15 Eylül 2020'de Ankara Batı Adliyesi'nde pilot olarak başlatıldı.

Yapılan çalışmalarla bu yıl içerisinde yaygınlaştırılan e-Duruşma, 81 ilde 1400 hukuk mahkemesinde faaliyete geçirildi. Bugüne kadar e-Duruşma kapsamında 41 bin 402 duruşma yapıldı.

Bakanlığın yaptığı çalışmalarla avukatların farklı illerdeki duruşmalara il dışına çıkmadan katılmalarını da sağlayan uygulama yaygınlaştırılacak. Bu yıl sonuna kadar e-Duruşma yapılabilecek 1800 duruşma salonu daha kullanıma sunulacak. Uygulama, gelecek yıl sonuna kadar ise tüm adliyelerde faaliyete geçirilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.