Mamak Belediyesi ile Hizmet-İş ve Öz Güven-Sen sendikaları arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı

ANKARA (AA) - Mamak Belediyesi ile Hizmet-İş ve Öz Güven-Sen sendikaları arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Mamak Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Mamak Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre...

21 Ocak 2021 Perşembe 12:36
Mamak Belediyesi ile Hizmet-İş ve Öz Güven-Sen sendikaları arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı

ANKARA (AA) - Mamak Belediyesi ile Hizmet-İş ve Öz Güven-Sen sendikaları arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Mamak Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Mamak Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde yapılan sözleşme törenine, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, Öz Güven-Sen Sendikası Genel Başkanı Ömer Yılmaz ve çok sayıda personel katıldı.

İki yıl geçerli olacak toplu iş sözleşmesi, Köse, Öz ve Yılmaz tarafından imzalandı.

Mamak Belediyesi Personel Limited Şirketi kadrosunda yer alan işçileri kapsayan toplu sözleşme ile çalışanların ücret, sosyal hak ve ikramiyelerinde iyileştirmeler yapıldı.

Aylık ortalama en düşük ücret 3 bin 500 lira olarak belirlenen sözleşmeyle, ramazan ve kurban bayramı ikramiyelerinin yanı sıra evlenme, doğum, ölüm, yol, öğrenim, yemek, çocuk yardımı gibi diğer ödemeler de arttırıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, şu ifadeleri kullandı:

"İşçilerimizin ücretlerini ve sosyal haklarını iyileştirmek için uzun mesailer harcadık, bir dizi görüşmeler gerçekleştirdik. Göreve geldiğimiz günden beri her zaman çalışanlarımızın temel haklarını gözettik. Emekçilerimizin alın terinin karşılığını hiç aksatmadan ve geciktirmeden düzenli olarak tam ve zamanında ödedik. Her bir mesai arkadaşımızın emeğinin karşılığını alması, belediyemizin mali durumuna göre verilebilecek en yüksek ücretin ödenmesi konusunda hassasiyetle çalışıyoruz. Yapmış olduğumuz tüm sözleşmelerde belediyemizin mali durumu ve işçimizin bu mali durum içinde alması gereken en yüksek seviyeyi işçimize esirgemeden veriyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.