Mamak Ekolojik Vadi'de çilek yetiştiriliyor

ANKARA (AA) - Mamak Belediyesi, daha önce çeşitli bitkilerin ekildiği Ekolojik Vadi'de çilek yetiştirmeye başladı.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gökçeyurt Mahallesi'ndeki vadide, 30 bin çilek kökü, 10 bin metrekare...

16 Temmuz 2022 Cumartesi 14:27
Mamak Ekolojik Vadi'de çilek yetiştiriliyor

ANKARA (AA) - Mamak Belediyesi, daha önce çeşitli bitkilerin ekildiği Ekolojik Vadi'de çilek yetiştirmeye başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gökçeyurt Mahallesi'ndeki vadide, 30 bin çilek kökü, 10 bin metrekare alanda toprakla buluşturuldu.

Belediye Başkanı Murat Köse, çilek yetiştiren işçileri ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Köse, "İnşallah çilek tarlamızda hasadı vatandaşlarımızla birlikte yapacağız. Mamak Belediyesi olarak yeşili, organik tarımı önemsiyor ve destekliyoruz. Mamak'ı tarımda öne çıkarmak için teşvik ve desteklerimizle hizmetlerimize devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Ekolojik Vadi'de çileğin yanı sıra 20 bin kök kekik, 9 bin 200 kök adaçayı, 8 bin biberiye kökü de ekiliyor.

Tıbbi aromatik bitkilerin üretimi için uygun iklim ve habitatlara sahip Mamak'ta yetişen ürünler, birkaç ay içinde hasat edilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.