Mamak Lavanta Kokacak, 25 Bin Kadın Kazanacak

Mamak Belediyesi kadınlara büyük iş imkanı sundu. Lavanta yetiştiriciliği projesiyle hem kadınlar kazanacak hem de daha yeşil bir Mamak ortaya çıkacak.

21 Ağustos 2021 Cumartesi 12:09
Mamak Lavanta Kokacak, 25 Bin Kadın Kazanacak

Mamak ilçesinde boş arazi ve parklara dikilen lavanta çiçeği kullanılarak elde edilen ürünler, internet üzerinden satışa çıkarılacak.
Mamak Belediyesi, alternatif tarım ürünlerinin artırılması, park ve arazilerin değerlendirilmesi amacıyla dikimi yapılan lavantaların bu sene ilk hasadı yapıldı. 

Hedefinin 25 bin kadına istihdam sağlamak olarak açıklayan Mamak Belediyesi, 2020 yılında ekilen ilk lavantaların hasadını 2021 Ağustos ayında büyük bir çoşkuyla gerçekleştirdi.

Lavantaların hasadı ile birlikte lavanta yağı, lavanta sabunu ve benzeri birçok ürün elde edeceklerinin altını çizen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, aynı zamanda ziyaretçilerine görsel şölen ile etkileyeceğinin de altını çizdi.

Köse ayrıca :"Bu projeyle çevre daha güzelleşecek, yeşil korunacak, kadınlar da para kazanarak ekonomik bağımsızlıklarını kazanacak" ifadelerini kullandı.

Bu projenin örnek bir proje olduğunu, diğer belediyelerden de proje hakkında bilgi almak isteyen heyetler geldiğini ifade etti. 

İlerleyen yıllarda lavantaların daha fazla üretilmesi sonucu ile iş gücünün de genişletilerek  25 bin kadına iş kapısı olacağı tahmin ediliyor. 

Son Güncelleme: 21.08.2021 13:03
Anahtar Kelimeler:
MAMAKLavanta Bahçesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.