MEB ile TOBB arasında Mesleki Eğitim Merkezleri İş Birliği Protokolü imzalandı

- TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "İşverenlerimizi mesleki eğitim merkezlerinden öğrenci almaya davet ediyorum"

10 Ağustos 2022 Çarşamba 12:18
MEB ile TOBB arasında Mesleki Eğitim Merkezleri İş Birliği Protokolü imzalandı

ANKARA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, özel sektörün mesleki eğitim merkezlerinden daha çok istifade etmesi gerektiğini belirterek, "Ben bu kapsamda gençlerimizi, mesleki eğitim merkezlerine kayıt olmaya, işverenlerimizi de mesleki eğitim merkezlerinden öğrenci almaya davet ediyorum." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla TOBB Konferans Salonu’nda, Bakanlık ve TOBB arasında Mesleki Eğitim Merkezleri İş Birliği Protokolü imzalandı.

Hisarcıklıoğlu, törende yaptığı konuşmada, memleketin öncelikli meselesinin eğitim olduğuna inandıklarını söyledi.

TOBB'un eğitim alanında yaptıklarına değinen Hisarcıklıoğlu, "Özel sektör olarak, nitelikli çalışan bulamamaktan, mesleki eğitimin ihtiyaçları karşılamamasından şikayet ediyorduk. Mesleki eğitimde kamu-özel sektör iş birliğini artırmak, özel sektörün rolünü güçlendirmek istiyorduk. Mesleki eğitim, özel sektörün insan kaynağını karşılamada en önemli vasıta olsun istiyorduk. Bu bizim 20 senedir gündemimizde olan bir konuydu. Bakanımız Sayın Mahmut Özer’den bu konuda hem büyük destek hem de önemli icraatlar gördük." diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, mesleki eğitimin, eğitim dünyasında yeniden cazibe merkezi haline geldiğine işaret ederek, Türkiye genelindeki meslek liselerdeki doluluk oranının 2022 LGS'de yüzde 95 olduğunu söyledi.

- Merkezlerdeki her öğrenciye maddi destek veriliyor

Türkiye’nin büyük şirketlerini, meslek liselerinden stajyer öğrenci ve mezun almaya davet eden Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Bugün burada, mesleki eğitimin yükselen değeri olan mesleki eğitim merkezleri ile oda-borsalarımızın ve üyelerimizin iş birliğini artırmak için yeni bir adım atacağız. Bakanımızın destekleriyle mesleki eğitim merkezlerindeki öğrenci sayımız ciddi oranda arttı. Mesleki eğitim merkezlerini, istihdam ve eğitimde olmayan gençlerimiz için bir fırsat olarak görüyoruz. Mesleki eğitim merkezlerindeki öğrenciler için verilen devlet desteği artırıldı ve işverenler üzerindeki yükler kaldırıldı. Devletimiz, mesleki eğitim merkezlerindeki her bir öğrenci için asgari ücretin 3’te 1’i oranında destek veriyor, son sınıfta bu destek asgari ücretin yarısına yükseliyor."

Hisarcıklıoğlu, özel sektörü mesleki eğitim merkezlerinden daha çok istifade etmeye çağırarak, "Ben bu kapsamda gençlerimizi, mesleki eğitim merkezlerine kayıt olmaya, işverenlerimizi de mesleki eğitim merkezlerinden öğrenci almaya davet ediyorum." dedi.

İş birliği protokolü, mesleki eğitim merkezleri ile TOBB'a bağlı oda-borsaların eşleştirilmesini, söz konusu merkezlerindeki öğrenci sayısının artırılmasını, oda-borsa üyesi şirketlerin bu merkezlerden daha fazla öğrenci almasını öngörüyor.

Anahtar Kelimeler:
TOBB
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.