Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'ndan asansör bakımı uyarısı

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, belediye sınırları içerisinde yer alan binalardaki asansörlerin bakım ve işletmelerin Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre özel sektörce yaptırıldığını bildirdi.Palancıoğlu,...

26 Ocak 2021 Salı 11:41
Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'ndan asansör bakımı uyarısı

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, belediye sınırları içerisinde yer alan binalardaki asansörlerin bakım ve işletmelerin Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre özel sektörce yaptırıldığını bildirdi.

Palancıoğlu, yazılı açıklamasında, "Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği"ne göre asansörlerin yıllık bakımlarının yetki belgesi bulunan firmalarca yapılacağını hatırlattı.

Palancıoğlu, "Belediye sınırları içerisinde yer alan tüm yapılardaki asansörlerde sorumluluk sigortası yaptırması zorunludur. Bu açıdan yapılan denetimlerde yeni yapılan inşaatlar ile yapılmış olan tüm asansörlerin denetimlerinin özel sektörce sorumluluk sigortası bulunmayan binalara önce uyarı verilmektedir. İlçemizde işyeri ve mesken olarak 8 bin 711 asansör bulunuyor. Bina yöneticilerinin bu hassas konuya önem vermeleri gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Belediye olarak asansörlerin yıllık bakım ve ruhsat işlerinin mutlaka yapılması gerektiğini ifade eden Palancıoğlu, asansör bakımlarını denetleyen kurum olarak gerekli çalışmayı yaptıklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.