Melikgazi'de 2020 yılında 7 bin ton geri dönüşüm malzemesi toplandı

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediyesi, 2020 yılında 7 bin ton geri dönüşüm malzemesi ve 50 bin litre atık yağ topladı.Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, yazılı açıklamasında, ilçede evsel atıkların ayrıştırılıp geri toplanılmasına...

29 Aralık 2020 Salı 12:58
Melikgazi'de 2020 yılında 7 bin ton geri dönüşüm malzemesi toplandı

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediyesi, 2020 yılında 7 bin ton geri dönüşüm malzemesi ve 50 bin litre atık yağ topladı.

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, yazılı açıklamasında, ilçede evsel atıkların ayrıştırılıp geri toplanılmasına ilişkin çalışmanın başarılı şekilde devam ettiğini belirtti.

Kağıt, metal ve cam atıkların ayrı ayrı toplanılması ile başlayan geri dönüşüm çalışmasının lastik, pil, elektronik ve yemeklik yağ atıkların toplanılması gibi geniş çeşitliliğe ulaştığını ifade eden Palancıoğlu, şunları kaydetti:

"İlçemizde 285 satış noktası, bin 920 iş yeri, 23 kamu kurum ve kuruluşu, 302 okul, 3 üniversite, 3 yurt, 22 hastane ve 14 otelde iç mekan geri dönüşüm kutuları ve sıfır atık takımlarıyla ambalaj atıkları toplanmaktadır. 2020 yılında 3 bin 500 bina, 135 bin daireye ulaşılmış olup, aylık 500 bin poşet dağıtıldı. Bundan da yüzde 85 verim aldık. Kurum ve kuruluşlara bin 800 takım sıfır atık kutuları dağıtılmıştır. Atıkların toplanması çalışmasında Melikgazi Belediyesinin başarısı yüzde 90'larda olup, bu Türkiye rakamlarının çok üstündedir. Bu bir bakıma Melikgazilerin geri dönüşüme vermiş olduğunu önemin ifadesidir. Geleceğimizi kurtarma ve gelecek nesillere daha temiz bir Kayseri bırakmak için bize destek veren vatandaşlarımıza, esnafımıza ve tüm kamu kurum kuruluşlarına teşekkür ediyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.