Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Yurt genelinde soğuk havanın etkisini sürdürmesi bekleniyor. Meteoroloji; Marmara'nın doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Muğla, Antalya, Kahramanmaraş, Düzce, Zonguldak, Bartın, Giresun, Sivas, Ankara çevreleri, Samsun ve Trabzon'un bazı ilçelerine sağanak yağış uyarısı yaptı. Tunceli ve Erzincan'ın yüksek kesimlerinde ise kar yağışı görülebilir.

02 Aralık 2020 Çarşamba 09:12
Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Muğla, Antalya, Kahramanmaraş, Düzce, Zonguldak, Bartın, Giresun, Sivas, Ankara çevreleri, Samsun'un doğu ilçeleri ve Trabzon'un batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Tunceli ve Erzincan'ın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden, Doğu Akdeniz ile kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 9°C
Çok bulutlu, doğusu hafif yağmur ve sağanak yağışlı

ANKARA °C, 10°C
Parçalı çok bulutlu, hafif yağmurlu

İZMİR °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA °C, 20°C
Çok bulutlu, doğusu ile batı kıyı ilçelerinin sağanak yağışlı

ZONGULDAK °C, 12°C
Çok bulutlu, hafif yağmur ve sağanak yağışlı

TRABZON °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, batı ilçeleri hafif sağanak yağışlı

ERZURUM -3°C, 5°C
Parçalı bulutlu

DİYARBAKIR °C, 13°C
Çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde sisli ve puslu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.