Mihalgazi ilçesinde larva ile mücadele başladı

ESKİŞEHİR (AA) - Mihalgazi İlçe Belediyesi ekipleri, sivrisinek ve karasineklerde larva döneminin gelmesi nedeniyle ilaçlama çalışmalarına başladı.Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz...

13 Nisan 2021 Salı 11:58
Mihalgazi ilçesinde larva ile mücadele başladı

ESKİŞEHİR (AA) - Mihalgazi İlçe Belediyesi ekipleri, sivrisinek ve karasineklerde larva döneminin gelmesi nedeniyle ilaçlama çalışmalarına başladı.

Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz aylarında sivrisinek, sinek ve haşere oluşumunun önüne geçilmesi açısından erken dönemde yapılan larva mücadelesi son derece önemli olduğunu bildirdi.

Öncelikle ilçeden geçen Sakarya Nehri'nin kıyılarında ve sulak alanda ve çöplüklerde yaşayan insan sağlığını tehdit eden haşerelerin larvalarına yönelik çalışmaların yapıldığını anlatan Akgün, "Larvaların ilaçlama döneminden sonra sivrisinek ve karasinek ilaçlamalarını ilçe genelinde periyodik olarak yapıyoruz. Vatandaşların daha temiz ve sağlıklı bir ortamda yaşamaları için çalışmalar yaz ayı boyunca devam edecek." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.