Mihalgazi ilçesinde nar hasadı başladı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'in Mihalgazi ilçesindeki nar bahçelerindeki hasat hareketliliği yaşanıyor.İlçedeki tarımda önemli bir yer tutan narın hasadına başlanırken, tarlada kalitesine göre kilogramı 2,5 ila 3,5 liradan alıcı bulması...

09 Kasım 2021 Salı 09:26
Mihalgazi ilçesinde nar hasadı başladı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'in Mihalgazi ilçesindeki nar bahçelerindeki hasat hareketliliği yaşanıyor.

İlçedeki tarımda önemli bir yer tutan narın hasadına başlanırken, tarlada kalitesine göre kilogramı 2,5 ila 3,5 liradan alıcı bulması üreticiyi sevindirdi.

Nar üreticisi Ali Köy, yaptığı açıklamada, fiyatların iyi olmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Ağaçlardaki narın birer birer toplandığını ifade eden Köy, şöyle konuştu:

"Oldukça zahmetli bir iş. Toplanan ürünleri Eskişehir pazarlarına ve İstanbul haline gönderiyoruz. Mihalgazi'de Orta Sakarya Vadisi'nde yer alması ve mikroklima özelliği dolayısıyla tatlı nar üretimi yapılıyor. Devedişi cinsi nar yetiştiriyoruz. Geçen yıllara oranla nar fiyatlarından memnunuz. Şu anda narın kilosu tarlada kalitesine göre 2,5 ila 3,5 lira arasında satılıyor. Ayrıca 'fabrikalık' diye nitelendirilen pazarda satışı olmayan küçük narların alış fiyatı 1,5 ila 2 lira arasında alıcı buluyor."

Anahtar Kelimeler:
EskişehirHasatMihalgaziNar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.