MKEK'den milli piyade tüfeği sevkiyatı

- MKEK Kırıkkale Silah Fabrikası'nda üretilen ilk milli piyade tüfeği MPT-76'dan 5 bin adedinin daha Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmek üzere sevkiyatı yapıldı - MKEK Silah Fabrikası Müdürü Ocakçıoğlu: "2019 yılı itibarıyla 26 bin 500 MPT-76, 15 bin MPT-55 silah fabrikamızda yapılacak"

19 Nisan 2018 Perşembe 11:23
MKEK'den milli piyade tüfeği sevkiyatı

KIRIKKALE (AA) - Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Kırıkkale Silah Fabrikası'nda üretilen ilk milli piyade tüfeği MPT-76'dan 5 bin adedinin daha Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmek üzere sevkiyatı yapıldı.

MKEK Silah Fabrikası'ndaki törende konuşan MKEK Silah Fabrikası Müdürü Mehmet Ocakçıoğlu, MPT-76'dan toplamda 20 bin adet siparişleri olduğunu ve bugünkü sevkiyatla 16 binini teslim ettiklerini söyledi.

Geriye kalan 4 bin silahı da bir ay içerisinde teslim edeceklerini belirten Ocakçıoğlu, şöyle konuştu:

"MPT-76 silahımız 20 binle kalmayacak. 26 bin 500 daha sipariş geleceğini ilgililerden öğrendik. Askerimizin elinde bulunan silahlar artık tedavülden kalkacak, bunların yerine MPT-76 silahımız konacak. 2019 yılı itibarıyla 26 bin 500 MPT-76, 15 bin MPT-55 silah fabrikamızda yapılacak. Bugün uluslararası söz sahibi olan MPT-76'dan 5 bin adedini teslim ediyoruz. 42 NATO testinden geçen tek silah MPT-76'dır. Bu silahımızla MKEK olarak ne kadar övünsek azdır. Bu silahta hepimizin emeği var. Bunun daha iyisini yapmak bizim de boynumuzun borcudur. İnşallah daha iyilerini yapacağız. Son teslimatımız olan 4 bin silahımızı bir ay sonra yapacağız. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından 4 tır dolusu MPT-76, Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmek üzere yola çıkarıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.