Mogan Gölü'ndeki ikinci etap temizlik çalışmaları başladı

ANKARA (AA) - Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Mogan Gölü'nde ikinci etap temizlik çalışmlarının başladığını bildirdi.Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, Magan Gölü'nün "Ankara'nın denizi" olarak...

18 Kasım 2020 Çarşamba 13:52
Mogan Gölü'ndeki ikinci etap temizlik çalışmaları başladı

ANKARA (AA) - Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Mogan Gölü'nde ikinci etap temizlik çalışmlarının başladığını bildirdi.

Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, Magan Gölü'nün "Ankara'nın denizi" olarak adlandırıldığını belirtti.

Gölde dip çamuru temizliği çalışmalarının yapılabilmesi için büyük çaba verildiğini aktaran Şimşek, "Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ve yetkililerimizle sık sık bir araya gelerek Gölbaşı'mızın ve hatta Türkiye'mizin değeri olan Gölbaşı'mızın sorununu sık sık dile getirdik. Şükür ki artık sona yaklaştık. Mogan'ımızın temizliği için İmbat gemisi Mogan'a indi. İmbat gemisine 3 temizlik gemisi daha eşlik ediyor." ifadelerini kullandı.

2017'de başlayan temizlik çalışmalarıyla gölün yüzde 40'ının temizlendiğini aktaran Şimşek, şunları kaydetti:

"İkinci ihale de tamamlandı. Mogan'ımızın kaybedecek yılları kalmadı. Bizler de süreci takip etmeye devam edeceğiz. Şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. 5,5 milyon Ankaralı ve ülkemiz için büyük bir değer olan Gölbaşı'mıza hep birlikte sahip çıkmamız lazım. Mogan Ankara'nın nefes aldığı bir yer, adeta Ankara'nın denizi. Bakan bey 'Ankara'nın yeşil çizgisi Gölbaşı olacak' demişti. İnşallah en kısa zamanda gerçekleşir, göl temiz bir görüntüye kavuşur. Gölün temizlenmesiyle birlikte Gölbaşı Ankara’nın yeşil kenti olacak."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.