Nallıhan Belediye Başkanı Öntaş, Juliopolis Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarını inceledi

ANKARA (AA) - Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, Çayırhan Mahallesi'nde bulunan Juliopolis Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarını inceledi.Öntaş, başkan yardımcısı Cengizhan Akdemir ile birlikte kazı alanını gezdi, kazı...

18 Eylül 2021 Cumartesi 15:44
Nallıhan Belediye Başkanı Öntaş, Juliopolis Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarını inceledi

ANKARA (AA) - Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, Çayırhan Mahallesi'nde bulunan Juliopolis Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarını inceledi.

Öntaş, başkan yardımcısı Cengizhan Akdemir ile birlikte kazı alanını gezdi, kazı heyetinden bilgi aldı.

Juliopolis'in Anadolu'nun önemli bir bölgesi olduğunu, bölgenin tarihinin M.Ö. 8. yüzyıla kadar uzandığını anlatan Öntaş, bölgeden çıkarılan tarihi eserlerin Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde "Juliopois Nekropolü"nde sergilendiğini dile getirdi.

Öntaş, "Sürdürülen kazı çalışmalarında tarihi eserleri ortaya çıkarıyorlar. Biz burada kazıların devam etmesini istiyoruz. Bu konuda da Sayın Kültür ve Turizm Bakanımızı bilgilendireceğiz. Burası gerçekten çok önemli bir merkez." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
NallıhanKazıJuliopolis
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.