Nallıhan ilçesi lavantanın merkezi olacak

ANKARA (AA) - Ankara'nın Nallıhan ilçesi, sivil toplum kuruluşları ve belediyenin yüzde 75 hibe desteğiyle dağıttığı lavanta fidelerinin ekildiği alanlarda güzel görüntü oluştu.İlçenin Belenören Mahallesi sakinlerinden Bünyamin Başarır,...

16 Temmuz 2021 Cuma 19:54
Nallıhan ilçesi lavantanın merkezi olacak

ANKARA (AA) - Ankara'nın Nallıhan ilçesi, sivil toplum kuruluşları ve belediyenin yüzde 75 hibe desteğiyle dağıttığı lavanta fidelerinin ekildiği alanlarda güzel görüntü oluştu.

İlçenin Belenören Mahallesi sakinlerinden Bünyamin Başarır, köyünde 6 dönümlük alana diktiği lavantalarla kırsal toprakların yeniden hayat bulmasını sağladı.

Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, lavanta dikimini diğer köylerde de yaygınlaştıracaklarını belirterek, "Belenören Mahallesi'nde Bünyamin Başarır’ın lavanta dikiminin ardından konuyu biz de el aldık ve ilçede ilk etapta yüzde 75 hibeli 300 bin fide dağıtımında bulunduk. Bu yıl da dağıtacağız." dedi.

Nallıhan Muhtarlar Derneği Başkanı ve Belenören Mahallesi Muhtarı Musa Özmen Başarır’ın köyde çok önemli bir projeyi hayata geçirdiğini söyledi.

Öte yandan, tur şirketleri de konuklarını, giderek yaygınlaşan lavanta tarlalarına götürüyor.






Anahtar Kelimeler:
Nallıhan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.